R5 3600 3.6GHz vs 4.2GHz

Hocam FPS oyunlarda biraz fark olur onların çoğu işlemci odaklı oyunlar normal oyunlarda 5-10 FPS gibi katabilir. Ancak arkadaşım uzun bir süre 1660s ile 3.6GHz de kullandı. Soğutucu alınca sırf FPS oyuncusu olduğu için 4.2GHz yaptı sizde ağırlıklı FPS oynuyorsanız denemenizi öneririm.
Yapmak istiyorum aslında, yaz ayında bilgisayarımı satacağım zaten denemişte olurum. Fakat nasıl yapılacağı hakkında hiçbir bilgim yok. Ryzen Master diye bir şey duymuştum fakat bilmiyorum onuda.

Hangi oyunları oynadığına bağlı. AAA oyunları yüksek çözünürlükte oynuyorsan FPS'de dişe dokunur bir fark olmaz. LoL tarzı, CS tarzı oyunlar oynuyorsan FPS farkı olacaktır.
Lol'de FPS sabitliyorum zaten, CSGO'da da +400 alıyorum ama monitörüm 75hz olduğu için 100 bile fazla, zaten CSGO'da da FPS sabit 144. BF ve Escape From Tarkov oynuyorum daha yüksek sistem isteyen, onlarda da overclock yaparsam faydası olur mu diye düşünüyorum.

Lol'de FPS sabitliyorum zaten, CSGO'da da +400 alıyorum ama monitörüm 75hz olduğu için 100 bile fazla, zaten CSGO'da da FPS sabit 144. BF ve Escape From Tarkov oynuyorum daha yüksek sistem isteyen, onlarda da overclock yaparsam faydası olur mu diye düşünüyorum.
Faydası olmaz o zaman.

Yapmak istiyorum aslında, yaz ayında bilgisayarımı satacağım zaten denemişte olurum. Fakat nasıl yapılacağı hakkında hiçbir bilgim yok. Ryzen Master diye bir şey duymuştum fakat bilmiyorum onu da.

Hocam imzamda rehber mevcut okuyun bir yapamazsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Yok oluyor bayağı fark yahu. Stres testinde Max 85 derece görüyordu. Sistemi topladım CoD Warzone indirdim girdim 2 dakika içinde 96 dereceyi görüp kapatıyorsun otomatikman, hem de tam yük altında değilken. Nasıl oluyor anlamadım.

Bende birkaç ay öncesine kadar R5 3600'ü stok soğutucuyla kullanıyordum ama kasanın hava akışının iyi olmasından mıdır( bence mucize) bilinmez işlemci 1-2 oyun dışında 66 derecede çalışıyordu buna COD dahil. Sıvı soğutmaya geçtim Total'de 20 derece bir fark oluştu hoş boşta yine aynı değerleri görüyorum ama yük altında aşırı fark var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı