R5 3600 4.2GHz OC, 1.25V vs Stok | Test Sonuçları

thesunset

Hectopat
Yer
unknown
Merhabalar,

Bir zaman önce toplamış olduğum sistemimin stok fan takılı hali ile yapmış olduğum test sonuçları vardı, bugün artık kule tipi soğutucum'da elimde çoktan beri var artık şu test işlemlerini bitirmek için kolları sıvayıp hem Overclock yaptım hem de, stabilite açısından teste tabi tuttum.

R5 3600 GHz, CPB açık halde (Bios'dan dokunulmamıştır hiç orjiinal haliyle açık idi.) daha önceden işlemçi voltajını 1.25'e kadar düşürmüştüm buna rağmen stok soğutucu takılı olduğu halde yine de idare eder bir sıcaklık değeri fark ettirmişti ama bu çok da değil tabi aşağıya görsellerini bırakacağım testde, stok fan ile, auto olan voltaj değerlerinde 1 dakika boyunca strese soktuğum sistem 1 dakika için de 98 dereceleri görmüştü, diğerin de ise voltajı 1.25'e cekip muhtemelen stok fan ile 10 dakikalık bir test sonucu 86 dereceye ulaşmıştı.
Bunlar voltaj değerleri arasındaki farkı anlamak için ideal olduğunu düşünüyorum.
Görseller;
stesti.jpg stesti2.jpg

Şimdi ilk olarak sistemimi öncelikle BİOS üzerinden ve daha sonra bios'da görmeme rağmen emin olamayıp, Ryzen Master üzerinden @4.2 GHz'e kadar cıkardım, ve ardından stabilite testi yaptım tam 1 saat. Sonuçları aşağıya bırakıyorum;
cpu-z testb..jpg cpu-z tests.jpg
Sonuçlar bana göre harika! R5 3600 işlemçi @4.2 GHz hızında %100 kullanım da sabit 1 saat boyunca 74.50 derece civarlarında dolaştı son 2 3 dakika içinde 75 dereceyi çok az geçti. İkinçi fotoğraftaki This Processor bir müddet sonra içeri geçip geldiğimde 800 küsürlerde idi, daha sonra tekrar 0'dan başlayıp ilerledi, muhtemelen tekli cekirdek performansını göstermiştir diye düşünüyorum...

Şimdi aşağıya CineBenc R15 ve R20 test sonuçlarını bırakıyorum, arada yine iyi bir fark var.

R5 3600 GHz, stok fan, CPB açık;
CINEBENCH R15.0 23.07.2020 01_56_16.png CINEBENCH R20.060 23.07.2020 02_00_28.png

R5 @4.2 GHz, Kule tipi soğutucu CPB açık;
cb R15.jpg cb R20.jpg

Şimdiki test sonuçları ise, PerformanceTest Programına ait sonuçlar yine farklı;
Performancetest CPU.jpg Performancetest GPU.jpg

Ve son olarak, CPU-Z'den CPU'ya ait bir ekran görüntüsü bırakıyorum;
CPU-Z  1.08.2020 18_10_55.png

Testleri gerçekleştirdiğim programlar sırasıyla;
  1. AIDA64 Extreme
  2. CineBenc R15
  3. CineBenc R20
  4. Performance Test 10.0
  5. CPU-Z 'Bench'

Soğutucu olarak Arctic Freezer 34 eSports DUO kullanıyorum.
Fikirleriniz ve görüşlerinize açığım, uygulanması gereken test programları var ise bunları düşünebilirim ve artık 'test' ile alakalı endişelerimi rafa kaldırıp gönül rahatlığıyla sistemimi kullanmaya devam edeceğim. Birileri bu içerikten faydalanabilir inşAllah, akıldaki soru işaretlerini kaldırmaya yarar umarım.
Kalın sağlıcakla.

Merhabalar,

Bir zaman önce toplamış olduğum sistemimin stok fan takılı hali ile yapmış olduğum test sonuçları vardı, bugün artık kule tipi soğutucum'da elimde çoktan beri var artık şu test işlemlerini bitirmek için kolları sıvayıp hem overclock yaptım hem de, stabilite açısından teste tabii tuttum.

R5 3600 GHz, CPB açık halde (BIOS'dan dokunulmamıştır hiç orjiinal haliyle açık idi.) daha önceden işlemçi voltajını 1.25'e kadar düşürmüştüm buna rağmen stok soğutucu takılı olduğu halde yine de idare eder bir sıcaklık değeri fark ettirmişti ama bu çok da değil tabii aşağıya görsellerini bırakacağım testde, stok fan ile, Auto olan voltaj değerlerinde 1 dakika boyunca strese soktuğum sistem 1 dakika için de 98 dereceleri görmüştü, diğerin de ise voltajı 1.25'e cekip muhtemelen stok fan ile 10 dakikalık bir test sonucu 86 dereceye ulaşmıştı.
Bunlar voltaj değerleri arasındaki farkı anlamak için ideal olduğunu düşünüyorum.
Görseller;
Eki Görüntüle 628878 Eki Görüntüle 628880

Şimdi ilk olarak sistemimi öncelikle BIOS üzerinden ve daha sonra BIOS'da görmeme rağmen emin olamayıp, Ryzen Master üzerinden @4.2 GHz'e kadar cıkardım, ve ardından stabilite testi yaptım tam 1 saat. Sonuçları aşağıya bırakıyorum;
Eki Görüntüle 628883 Eki Görüntüle 628885
Sonuçlar bana göre harika! R5 3600 işlemçi @4.2 GHz hızında %100 kullanım da sabit 1 saat boyunca 74.50 derece civarlarında dolaştı son 2 3 dakika içinde 75 dereceyi çok az geçti. İkinçi fotoğraftaki this Processor bir müddet sonra içeri geçip geldiğimde 800 küsurlerde idi, daha sonra tekrar 0'dan başlayıp ilerledi, muhtemelen tekli cekirdek performansını göstermiştir diye düşünüyorum...

Şimdi aşağıya cinebenc R15 ve R20 test sonuçlarını bırakıyorum, arada yine iyi bir fark var.

R5 3600 GHz, stok fan, CPB açık;
Eki Görüntüle 628894 Eki Görüntüle 628895

R5 @4.2 GHz, kule tipi soğutucu CPB açık;
Eki Görüntüle 628896 Eki Görüntüle 628897

Şimdiki test sonuçları ise, performancetest programına ait sonuçlar yine farklı;
Eki Görüntüle 628906 Eki Görüntüle 628907

Ve son olarak, CPU-Z'den CPU'ya ait bir ekran görüntüsü bırakıyorum;
Eki Görüntüle 628909

Testleri gerçekleştirdiğim programlar sırasıyla;
  1. AIDA64 Extreme.
  2. Cinebenc R15.
  3. Cinebenc R20.
  4. Performance test 10.0.
  5. CPU-Z 'bench'

Soğutucu olarak Arctic Freezer 34e-Sports Duo kullanıyorum.
Fikirleriniz ve görüşlerinize açığım, uygulanması gereken test programları var ise bunları düşünebilirim ve artık 'test' ile alakalı endişelerimi rafa kaldırıp gönül rahatlığıyla sistemimi kullanmaya devam edeceğim. Birileri bu içerikten faydalanabilir inşallah, akıldaki soru işaretlerini kaldırmaya yarar umarım.
Kalın sağlıcakla.

Ben 1.1 v de 4.2 GHz kullanıyorum en yüksek 75 falan olur herhalde ısı derecesi.

Sisteminizi belirtir misiniz?
İmzam'da yazılı idi.
ANAKART: MSI B450 Gaming Pro Carbon MAX Wi-fi, GPU: Sapphire Radeon RX 5700 XT Nitro+, CPU: AMD R5 3600, FAN: Arctic Freezer 34 eSports DUO, RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, SSD: Samsung 860 QVO 1 TB SATA III, KASA: Dark Guardian Pro, PSU: High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Monitör: MSI 27" Optix G27C4 165Hz 1ms.

Ben 1.1 v de 4.2 GHz kullanıyorum en yüksek 75 falan olur herhalde ısı derecesi.
Açıkcası ben 1.25 olayını forum'da görerek denedim, normal'de O.C hakkında 0 bilgiye sahibim. Denesem belki, 1.1'i bile tutturabilirim yani en iyi voltaj değerini bulmak için cabalamadım. Direk 1.25 ile başlayıp bitirdim.

Ben de 1.26V'da tam stabilliği yakaladım.(2 kere üst üste Cinebench R20 Testi yaptığınızda kapanmıyor ise, o işlemci çok yüksek ihtimal stabildir.) Değerlerim şu şekilde,
tekli çekirdek skoru.PNG

çoklu çekirdek.PNG

Şu da stres test sonuçları,
Soğutucu: Snowman T6

Ekran Görüntüsü (96).png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı