R5 3600 4.4 GHz hızlarına nasıl çıkarılabilir?

394919

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar Ryzen Master üzerinden mi yapmam daha doğru olur anakarttan mı? Bir de bilen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim. Soğtuam anlamında sorunum yok SE 214 XT var. Kasa da havadar.
Özellikler.
-Ryzen 5 3600.
-B450M-H
-2x8 3600 MHz Corsair RAM.
-Corsair 550W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 1.4v yapınca siyah ekran vermedi ama derece asoğutucu olmasına rağmen aniden 88 derece olup geri indi ve bu hatayı aldım ne yapmalıyım?
ryzen master yerine anakarttan yapmak daha sağlam olur ben sabit voltaj vermeyi istemediğimden çünkü her zaman oyun oynamıyorum genelede film yada ewebde gezindiğim için 7/24 sabit voltaj vermek mantıksız en sağlam ve güvenli yöntem crash derdi olmadan pboyla uğraşmaktır ama pboda ne kadar ghz lacağın tamamen silicon kalitene ve soğutmana bağlı eğee şanslıysan edc bugla 4.5 görebilirsin tabi bu ghz ler sadece hafif iş yüklerinde bu kadar çıkar tam yükte pbo fazla birşey yapmaz

1.4v sağlıklı bir voltaj değil. Ryzen 3000 ailesinde 1.35v üstünü önermiyorum ve genelde de önerilmez. Degrade olabilir işlemci. 1.3-1.325v verip çıkabildiğin maksimum frekansı kademe kademe yükseltip dene. 1.325v yazıp önce 4100 MHz dene. Baktın stabil, sonra 4150 MHz yap. Yine stabil, 4200 MHz yap. Yine stabil, 4250 MHz yap. Problem yaşamadığın yere kadar bu şekilde ilerle.

Bu arada stabilite testi için Prime 95 small ffts yapmanı öneririm.

Hocam 1.4v ve 4400MHz ile şu an Cinebench yapıyorum ve bir sorun yaşamadım 10 dakika boyunca. Otomatik OC seçeneği ile 4300MHz olduğunda ise 9452 almıştım. Ancak aklıma takılan şey forumda bir arkadaş 4200MHz ile 4700 puan alıyor. Benden neden yüksek skor almış olabilir acaba? Bir de otomatik OC mi yoksa sizin belirttiğiniz şeyleri mi yapayım?

Hocam 1.4v ve 4400MHz ile şu an Cinebench yapıyorum ve bir sorun yaşamadım 10 dakika boyunca. Otomatik OC seçeneği ile 4300MHz olduğunda ise 9452 almıştım. Ancak aklıma takılan şey forumda bir arkadaş 4200MHz ile 4700 puan alıyor. Benden neden yüksek skor almış olabilir acaba? Bir de otomatik OC mi yoksa sizin belirttiğiniz şeyleri mi yapayım?
Dostum 1.4V ile stabil olması umurumda değil pek. Çünkü o değer degrade sorununa yol açar. Dolayısıyla stabil olsa da günlük bir ayar değil. Yani voltajı düşürmelisin 1.35V altına. 1.35V altıyla da 4.4 GHz stabil değilse 4.4 GHz kullanmamak daha doğru bir seçim olur.

Puan farkının sebebi de biriniz Cinebench R20, biriniz Cinebench R23 testi yaptığınız içindir muhtemelen.

2,5 yıl kadar 3600 kullandım, 1, 375v @4.5GHz stabil değerler alıyordum ve bu şekilde kullandım 2,5 yıldır. Örnek olması açısından değerleri paylaştım, sizde birebir aynı voltajda aynı değerlere çıkamayabilir. Soğutma olarak Arctic 34 Freezer Duo kullanıyordum.

Hocam gerekirse buna bir fan daha eklerim. AMD ryzenmaster fotoğrafta ki hatayı verdi fakat Cinebench'te hiçbir sorun yaşamadım 10 dk boyunca. 10314 puan gözüküyor. Sizce ne yapmalıyım?

Ryzen Master yerine anakarttan yapmak daha sağlam olur ben sabit voltaj vermeyi istemediğimden çünkü her zaman oyun oynamıyorum genelede film ya da ewebde gezindiğim için 7/24 sabit voltaj vermek mantıksız en sağlam ve güvenli yöntem crash derdi olmadan PBO'yla uğraşmaktır ama PBO'da ne kadar GHz lacağın tamamen silicon kalitene ve soğutmana bağlı eğee şanslıysan edc bugla 4.5 görebilirsin tabii bu GHz'ler sadece hafif iş yüklerinde bu kadar çıkar tam yükte PBO fazla bir şey yapmaz.

Dostum 1.4v ile stabil olması umurumda değil pek. Çünkü o değer degrade sorununa yol açar. Dolayısıyla stabil olsa da günlük bir ayar değil.

Puan farkının sebebi de biriniz Cinebench R20, biriniz Cinebench R23 testi yaptığınız içindir muhtemelen.

Yok hocam o da R23 idi. Ben sizin yazdığınız ayarları deneyeceğim.

Yok hocam o da R23 idi. Ben sizin yazdığınız ayarları deneyeceğim.
4700 mü yoksa 9700 mü? Tam anlamadım.
4300MHz olduğunda ise 9452 almıştım. Ancak aklıma takılan şey forumda bir arkadaş 4200MHz ile 4700 puan alıyor. Benden neden yüksek skor almış olabilir acaba? Bir de otomatik OC mi yoksa sizin belirttiğiniz şeyleri mi yapayım?
Çünkü burada 4700 puan alıyor demişsin ama kendi puanın olan 9452'den yüksek olduğunu belirtmişsin.

Ryzen Master yerine anakarttan yapmak daha sağlam olur ben sabit voltaj vermeyi istemediğimden çünkü her zaman oyun oynamıyorum genelede film ya da ewebde gezindiğim için 7/24 sabit voltaj vermek mantıksız en sağlam ve güvenli yöntem crash derdi olmadan PBO'yla uğraşmaktır ama PBO'da ne kadar GHz lacağın tamamen silicon kalitene ve soğutmana bağlı eğee şanslıysan edc bugla 4.5 görebilirsin tabii bu GHz'ler sadece hafif iş yüklerinde bu kadar çıkar tam yükte PBO fazla bir şey yapmaz.

Hocam belirttiğiniz tabirleri hiç bilmiyorum. Gigabyte ara yüzü ile ilgili bilginiz varsa yol gösterir misiniz?

Hocam gerekirse buna bir fan daha eklerim. AMD ryzenmaster fotoğrafta ki hatayı verdi fakat Cinebench'te hiçbir sorun yaşamadım 10 dk boyunca. 10314 puan gözüküyor. Sizce ne yapmalıyım?

Yapman gereken epey basit. Ryzen master gibi saçmalığı kullanmayıp bios üzerinden ayarlamayı yapacaksın. Ryzen master ile overclock yapamıyordum, biostan sorunsuz kaydediliyordu ayarlarım. Hatta tek çekirdekte 4750mhz gibi R5-3600 için ütopik değerlere bile çıkabilmiştim. Ryzen masterda stok ayarlar bile saçma çalışıyor. :D

PBO veya CPB kapat eğer açıksa, Voltajı 1.375 den başlat, mavi ekran ve sistemin birden donma sorunu yaşamadığın sürece voltajı düşür. Stabil değeri kendin bulman gerekiyor.

Tekli çekirdek yazmışım kusura bakmayın. Arkadaş çoklu iken 9700 almış ben 4.3 otomatik OC ile 9452 aldım.
Test sırasında çekirdeklerin çalışma hızını kontrol edebileceğin bir sistem tepsisi uygulaması kullandın mı? HWiNFO gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı