R5 3600 4.4 GHz hızlarına nasıl çıkarılabilir?

394919

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar Ryzen Master üzerinden mi yapmam daha doğru olur anakarttan mı? Bir de bilen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim. Soğtuam anlamında sorunum yok SE 214 XT var. Kasa da havadar.
Özellikler.
-Ryzen 5 3600.
-B450M-H
-2x8 3600 MHz Corsair RAM.
-Corsair 550W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapman gereken epey basit. Ryzen Master gibi saçmalığı kullanmayıp BIOS üzerinden ayarlamayı yapacaksın. Ryzen Master ile overclock yapamıyordum, BIOS'tan sorunsuz kaydediliyordu ayarlarım. Hatta tek çekirdekte 4750MHz gibi R5-3600 için ütopik değerlere bile çıkabilmiştim. Ryzen Master'da stok ayarlar bile saçma çalışıyor. :D

PBO veya CPB kapat eğer açıksa, voltajı 1.375'ten başlat, mavi ekran ve sistemin birden donma sorunu yaşamadığın sürece voltajı düşür. Stabil değeri kendin bulman gerekiyor.

Kac MHz ile başlamalıyım hocam?

Test sırasında çekirdeklerin çalışma hızını kontrol edebileceğin bir sistem tepsisi uygulaması kullandın mı? HWiNFO gibi.
Hayır hocam .

Kac MHz ile başlamalıyım hocam?

Hayır hocam.
Otomatik OC yaptın 4.3'e ama çekirdeklerin 4.3 çalıştığı ne malum o zaman :D Ona bakmak gerek.

HWiNFO ve Prime 95 indir.

4.3 GHz ile 4.2 GHz yapan birisinden daha düşük skor almanın 3 sebebi var. Ya voltaj yüzünden stabil değil, ya frekans yüzünden stabil değil, ya da çekirdeklerin 4.3 GHz'ye çıkamadığı için skorun düşük.

Otomatik OC yaptın 4.3'e ama çekirdeklerin 4.3 çalıştığı ne malum o zaman :D ona bakmak gerek.

HWiNFO ve Prime 95 indir.

Hocam benim beynim durdu. Şu an tam olarak ne yapmam gerek ryzenmaster üzerinden sanırım stabil değeri bulmam lazım. Öncelikle kac MHz ve v değerinden başlayayım.

Hocam benim beynim durdu.
Sogutucun nedir? Ve ek olarak arkadasin dedigi gibi beklentin nedir? Oyun performansi mi, render performansi mi, zevk mi?

Oyun performansi icin ugrasacaksan gerek yok.

Overclock sonucu beklentin nedir? Tek çekirdekte mi yüksek frekans senin için önemli?

Hocam en top noktaya ulaşmak istemiyorum stabil ola bilecek ve OC yapmış olmak için OC yapabileceğim değer yeterli açıkçası. Genel anlamda ya oyun oynuyorum ya YouTube'da oluyorum. Stabil uğraşmayacağım değerler nelerdir?

Sogutucun nedir? Ve ek olarak arkadasin dedigi gibi beklentin nedir? Oyun performansi mi, render performansi mi, zevk mi?

Oyun performansi icin ugrasacaksan gerek yok.

Oyun için kullanıyorum veya YouTube'da takılıyorum hocam. Maksat stabil OC yapmak için OC yapmak istiyorum anlayacağınız.

Genel anlamda ya oyun oynuyorum ya YouTube'da oluyorum. Stabil uğraşmayacağım değerler nelerdir?
Bu kullanim senaryolari, islemci overclock yapmak icin gereksiz. Illa yapmak istiyorsan yapalim tabii orasi ayri konu ama oyun performansi, 4.2 GHz'yi gecmedigimiz surece artmayacak.

@HABO Zen2'de PBO çok iyi çalışmıyor. Zen3'te PBO daha mantıklı.
evet hocam bende biliyorum saatlerimi harcadım biraz performanz artışı alabilmek için kötü tarafı anakart üreticileri pbo ayarlarını gerçekten oynamanızı istemiyorlar istediğin değeri girin yine kendi belirledikerli max değerden ötesini alamıyorsunuz thermal boşluğunuz olsa bile, bende tam vazgeçip sabit voltaj olayına girişmiştimki edc bug hatasını buldum zen 2 de çalışan tek pbo ayarı bu, sabit voltajla çok daha yüksek puanlar ve çok daha düşük ısılar alabilrsinz. ama ne pahasına stabil olmayan ve nerde crash verceğini tam kestiremezsiniz, tam dersiniz stabil ama oyuna girdikten yarım saat sonra crash yersiniz çnkü anakart vramleri aşırı ısndığından vdroop olmuştur ama kısa bir test yapıp stabil gözüktüğü için sistem siz stabil sistemim var sanırsınınz ondan ben pbocuuym arkadaş :)

Hocam en top noktaya ulaşmak istemiyorum stabil ola bilecek ve OC yapmış olmak için OC yapabileceğim değer yeterli açıkçası. Genel anlamda ya oyun oynuyorum ya YouTube'da oluyorum. Stabil uğraşmayacağım değerler nelerdir?

Oyun için kullanıyorum veya YouTube'da takılıyorum hocam. Maksat stabil OC yapmak için OC yapmak istiyorum anlayacağınız.

Overclock yapmak uğraştırır. İlk önce buna göre yapıp yapmamaya karar vermen gerek.

Her R5-3600 aynı voltajda aynı değerlere çıkamaz. Silikon kalitenize bağlı yani şansınıza bağlı biraz.

4.4GHz gibi boost frekansının sadece +200mhz üzerine çıkmak gibi bir hedefiniz var ise muhtemelen 1.37V yetecektir, ama net birşey söylemem mümkün değil, önceki mesajlarımda da bahsettiğim gibi uğraşıp sizin işlemcinize uygun ayarları bulmanız gerek.
Uğraşmak istemiyorum diyorsanız pratik ve genel olarak frekansı boost frekansı olaran "4200MHz e kilitleyip voltajı 1.2V" sabitlemeniz sıcaklığını önemli ölçüde düşürecek bu sayede yüksek frekansta daha uzun süre kalabileceksiniz.
Load-Line Calibration ayarlarınızı "High" ayarına çekmeniz stabiliteyi önemli ölçüde arttıracaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı