R5 3600 4.4 GHZ O.C Sorun yaratır mı?

K4D1OGLU

Decapat
Daha fazla  
RAM
Gskill 8+8 3200 MHz DDR4
Anakart
Gigabyte B450M S2H
Selam, R5 3600'ü BIOS ile 4.4 GHz'e çıkardım ve 1275 voltaj verdim sıkıntı çıkmadı bir sorunda yok takılma vb. benchmark yaptım, gayet sağlıklı ama 4.2 de kullanırken 86.8, 4.4 kullanırken 85.8 aldı sizce şaşma payı mı, yoksa 4.2'ye çekmeli miyim? (Soğutucu Snowman T6 Ultra) boştayken 36 derece.

Son düzenleyen: Moderatör:
Prime95 programını indir small ffts testi yap en az 10 dakika O değer için voltajın düşük gibi. Testi geçemez muhtemelen. Geçerse sorun yok.

Testte kaç derece oluyor işlemci? Boştayken önemli değil.

Hocam oyunda yük altında Max 55 gördüm.

Prime95 programını indir small ffts testi yap en az 10 dakika o değer için voltajın düşük gibi. Testi geçemez muhtemelen. Geçerse sorun yok.

Hocam dediğiniz gibi geçemedi herhalde yani direk başlattığım gibi kapandı fakat oyun vs. bir sıkıntısı yoktu sizce voltajı kaç yapmamı önerirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam oyunda yük altında Max 55 gördüm.

Hocam dediğiniz gibi geçemedi herhalde yani direk başlattığım gibi kapandı fakat oyun vs. bir sıkıntısı yoktu sizce voltajı kaç yapmamı önerirsiniz.

Bu Prime95 testi işlemciyi en fazla yüke sokan durum. Yani günlük kullanımda ya da oyundayken PC hiç hata vermeyebilir ya da sorun çıkarmayabilir ama sonuçta stabil overclock değil ne zaman nerede hata vereceği belli olmaz. Sana tavsiyem 4.2 GHz overclock yap. Yukarıda arkadaş 4.2 GHZ 1.150V kullanıyorum demiş. Sen de bunu değeri dene. Hata vermezse yavaş yavaş voltajı düşür hata verdiği yere kadar ve hata verdiği voltajın 1 ya da 2 önceki voltajda kullan. Eğer ilk denemende hata verirse 1.175V olmazsa 1.2 Volt diye devam et hata vermediği yere kadar.

Bunları yaparken XMP'in açık olsun. BIOS ayarlarında C state ve CPB ayarını da kapat.

Bu Prime95 testi işlemciyi en fazla yüke sokan durum. Yani günlük kullanımda ya da oyundayken PC hiç hata vermeyebilir ya da sorun çıkarmayabilir ama sonuçta stabil overclock değil ne zaman nerede hata vereceği belli olmaz. Sana tavsiyem 4.2 GHz overclock yap. Yukarıda arkadaş 4.2 GHZ 1.150V kullanıyorum demiş. Sen de bunu değeri dene. Hata vermezse yavaş yavaş voltajı düşür hata verdiği yere kadar ve hata verdiği voltajın 1 ya da 2 önceki voltajda kullan. Eğer ilk denemende hata verirse 1.175V olmazsa 1.2 Volt diye devam et hata vermediği yere kadar.

Bunları yaparken XMP'in açık olsun. BIOS ayarlarında C state ve CPB ayarını da kapat.
Prime95'de 1.150v da daha önce denediğimde hata vermemişti şimdi hata verdi, 1.200'de de hata verdi, 1.250'de de hata verdi son olarak 1.30 da deneyeceğim.

Prime95'te 1.150v da daha önce denediğimde hata vermemişti şimdi hata verdi, 1.200'de de hata verdi, 1.250'de de hata verdi son olarak 1.30 da deneyeceğim.

4.2 GHz 3600'ün tek çekirdeğinin çıkabileceği Max hız olduğu için tüm çekirdekleri 4.2 GHz overclocklamak zor olabilir. Özellikle silicon bakımından şanssızsanız. 4.2 için çok fazla voltaj isterse 4.1 deneyin. Hatta bence çoğunlukla sadece oyun oynayacaksanız overclock ile hiç uğraşmayın çünkü çoklu çekirdek overclock genelde oyunlara pek etki etmez. Hatta 4.2'nin altında bir değere overclock yaparsan birkaç FPS kaybedebilirsin bile. Sıcaklıkların iyiyse BIOS'tan PBO ayarını açabilirsin belki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı