R5 3600 4GHz 1.031V OC

Desperado26

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Ryzen 5 3600 işlemci ve ASUS TUF B450M PRO S anakartim var. Sistemi dün kurdum oto modda voltaj değeri bayağı yüksekti. 3950 MHz için 1.350v falan vardı. Boşta bile 55 derecedeydi. Ben undervolt yaparak 4000MHz'ye sabitledim ve 1.031 gibi bir değer buldum. Bu değeri kaydettim ve bu şekilde kullanıyorum. Oyunlarda 57-58 gecmiyor. Cinebench'de 67 falan oluyor. Sizce iyi midir bu Volt değeri? Sisteme zararı olur mu?

Sisteminizin stabilitesini test ederek voltajın yeterli olup olmadığını anlamalısınız. Aynı işlemciyi 4.2 sabit 1.3 voltajda kullanıyorum. Değerler herkeste farklılık gösterebilir.

Rastgele verdiysen stabil olmamış olabilir. Stres testi yapabilirsin. Oyunlar işlemciye pek önem vermediği için sorun olmamış olabilir ama işlemciye yük bindiğinde sistem çökme ihtimali de var stres testi denemediysen.

Hayır deneyerek gittim bu değerleri. Aida 64 üzerinden Stress testi yaptım yaklaşık 30 dakika sıcaklık değeri istediğim gibi 65i geçmedi. Prime 95de biraz fazla ısındı aida64 e göre ama kapanma veya reset atma gibi bir şey olmadı
prime95de yaptıgımda yaklasık 30 dakıka boyunca bu sekılde sıcaklık sabıt kaldı ? fazla mı ? oyunlarda ya da bosta ıken aldıgım sıcaklık ıse 65 -67ı gecmedı. 4.2 de suanlık gözüm yok serin calıssın yeter bana
cpu fanları da slient modda iken

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    39 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Hayır deneyerek gittim bu değerleri. AIDA 64 üzerinden stress testi yaptım yaklaşık 30 dakika sıcaklık değeri istediğim gibi 65I geçmedi. Prime 95'de biraz fazla ısındı AIDA64'e göre ama kapanma veya reset atma gibi bir şey olmadı
Prime95'de yaptığımda yaklasık 30 dakıka boyunca bu sekılde sıcaklık sabıt kaldı? Fazla mı? Oyunlarda ya da bosta ıken aldıgım sıcaklık ıse 65 -67I gecmedı. 4.2'de suanlık gözüm yok serin calıssın yeter bana
CPU fanları da slient modda iken

Stok fan değil mi? Ayrıca bu bir frekans sabitlemedir, OC sayılmaz. Ancak işlemcinize OC yapılır gibi duruyor, Ryzen Master yüklüyse:

İndirin, ve mainpage kısmından diagnostic test yazısına tıklayıp sonucu buraya atın, iyi bir OC yapabiliriz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı