R5 3600 8 GHz hızda çalışıyor

Neden AMD işlemci beğenmiyorsun açıklar mısın ? 1-2 sene içinde AMD işlemciden Intel işlemciye geçmeyi düşünen biri olarak nedenini merak ettim

@Yosef Sen ilk önce alıntı yapıp attığın mesajı tam okuyup anlamaya çalış bence, sonra bana gelip terbiye lafını kullanırsın.
FX serisi ile Ryzen bir değil. FX serisinde 4 çekirdek 2 ye bölünüyordu ve 8 çekirdek diye satılıyordu, ancak AMD böyle olmayacağını bildiği ve şikayetler geldiği için. Ryzen serisi ile çok büyük bir mimari ve teknoloji değişime gitti. Merak etme yakında telefonlarda bile AMD kullanılacak, o savunduğun Intel'e söyle TDP olayını çözsün. Hiçbir gelişme kaydetmeden yıllardır 14+++ artık kaç tane artı koyduysa buna büyük değişim diyor.. Neymiş 7nm'ye geçilmiyormuş, AMD ekmeğini güzelce yiyor. Neymiş PCI EXPRESS 4.0'a da geçilmiyormuş, ama anakart destekliyor. Tabii 9. nesili boyayıp çekirdek ve soket değiştirirsen bu olur ne bekliyordun ki? Anakart madem destekliyor ise neden işlemci desteklemez, işgüdarlığı böylelikle anlayabiliyorsun. Sana öneri biraz daha araştır. Bak bakalım Ryzen işlemciler Intel'i nasıl tokat manyağı yaptı ki böyle akıllanmaya başladı yavaş yavaş Eğer AMD olmasa idi sen şu anda 4/8 bir işlemciye, ''aBi 4/8 yHaa çOk gÜçLÜ'' derdin.

Neden AMD işlemci beğenmiyorsun açıklar mısın ? 1-2 sene içinde AMD işlemciden Intel işlemciye geçmeyi düşünen biri olarak nedenini merak ettim
Çok basit. Her şey GHz ibaret değil ki. Size attığım alıntıda ki gibi, transistör sayısı çok çok daha önemli. Örneğin şuan benim kullandığım Pentium G3420. Hala çok iyi. R7 250 ile GTA 5'te yüksek-orta ayarlarda 55-50 fps arası alıyorum. 5-6 yıl önce aldığım işlemci. Yani demem o ki çekirdek sayısının fazla olmasından ziyade, çekirdeğin verimi daha önemli.

@Yosef Ulan bu GHz olayı zaten Intel'den kaynaklı, hiç AMD'yi gördün mü? Bak kardeşim benim işlemcim 5.0GHz'de çalışıyor ha! Dediğini? Göremezsin çünkü Intel böyle zamanında çok yaptı. Ryzen serisinde çekirdekler zaten verimli, özellikle 3. nesili biraz araştır. Gerçekten adına utandım dostum, bak biraz araştır diyorum lütfen. GHz olayının Intel'den gelmediğini bilmediğin için daha cevap bile yazmayacağım, inan bana Intel fanboyundan başka bir şey değilsin.
Intel kullanan arkadaşlarım, genelde düşük sistemde işlemci yüzünden can çekişiyor. Örnek istersen:
@166770 O kullanımlar yüzünden neredeyse her oyunda deli gibi droplar yiyor, yani Intel'in hiçbir alınası yanı yok. Daha o kadar güçlü işlemci yaptık diyorlar ancak 10700K ve üstü işlemcilere 360mm'lik en iyi soğutucular anca yetiyor..

Anlıyorum, lakin mesele taraf tutmak felan değil ki. Dediklerin doğru evet,lakin ben böyle düşünüyorum. İleride ne olur bilemeyiz. Bir bakarsın AMD gerçekten mükemmel işlemciler çıkarır. Ya da İntel. Ben şu an için İntel tercih ettiğimi söylüyorum. Bu arada,AMD'den öğrenmiş olması, AMD'yi iyi gösterecek diye bir kaide söz konusu olamaz. Senin dediğinden yola çıkınca, İntel yeni teknolojiyi AMD'den daha iyi kullanıyor kanısına vardım.

@JaroxJamaica doğru demiş zamanında... Az da olsa hâlâ öyle...
Aynen. Aradan 5 sene geçmesine rağmen oyunlar halen daha 8 çekirdeğe göre optimize edilmiş sayılmaz. İşlemciye aşırı yüklenen oyunlar tek tük var. Daha tam oturmadı. Kısa vadede de oturacağını pek zannetmiyorum. Şu an 4/4 çok eski olmayan i5 işlemciler bile halen daha iş görüyor birçok oyunda. Orta seviye kartlarlara bile pek sıkıntı yaratmıyor diyebilirim.
@Jonathan North

AMD FX serisi ile Ryzen serisini bir tutmayın. FX serisi GHz başına performans olarak rezaletti ama özellikle Ryzen serisi 3. nesil ile bunu başarmış gibi duruyor. R3 3300X 4.4GHz işlemci tekil çekirdek performansı olarak İ9 9900K 5.0GHz ile yarışıyor

Tabi bunlar 3. nesil için geçerli. 1. ve 2. nesil FX kadar kötü olmasa da Intel işlemcilerden biraz daha zayıf. Bu da oyun performansına çok net yansıyor. R5 2600 kullanan biri olarak benim Intel tarafına geçmek isteme sebebim bu. Neden 3. nesil almıyorsun dersen orası uzun hikaye. Kısaca Intel bana daha ucuza gelecek diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…