R5 3600 8 GHz hızda çalışıyor

@Yosef Ulan bu GHz olayı zaten Intel'den kaynaklı, hiç AMD'yi gördün mü. Bak kardeşim benim işlemcim 5.0GHz'de çalışıyor ha! Dediğini? Göremezsin çünkü Intel böyle zamanında çok yaptı. Ryzen serisinde çekirdekler zaten verimli, özellikle 3. nesili biraz araştır. Gerçekten adına utandım dostum, bak biraz araştır diyorum lütfen. GHz olayının Intel'den gelmediğini bilmediğin için daha cevap bile yazmayacağım, inan bana Intel fanboyundan başka bir şey değilsin.
Intel kullanan arkadaşlarım, genelde düşük sistemde işlemci yüzünden can çekişiyor. Örnek istersen:
@166770 O kullanımlar yüzünden neredeyse her oyunda deli gibi droplar yiyor, yani Intel'in hiçbir alınası yanı yok. Daha o kadar güçlü işlemci yaptık diyorlar ancak 10700K ve üstü işlemcilere 360mm'lik en iyi soğutucular anca yetiyor..
Ryzen serisini araştıracağım. Dediklerin doğrudur büyük ihtimalle. Benim bilgim düşük bütçeli işlemcileri içeriyor. Sanırım o da AMD'nin FX serisine denk geliyor ki dediğine bakılırsa öyle. Araştıracağım.

Aynen. Aradan 5 sene geçmesine rağmen oyunlar halen daha 8 çekirdeğe göre optimize edilmiş sayılmaz. İşlemciye aşırı yüklenen oyunlar tek tük var. Daha tam oturmadı. Kısa vadede de oturacağını pek zannetmiyorum. Şu an 4/4 çok eski olmayan i5 işlemciler bile halen daha iş görüyor birçok oyunda. Orta seviye kartlarlara bile pek sıkıntı yaratmıyor diyebilirim.
@Jonathan North

Bunun dışında çekirdek verimliliği hâlâ Intel seviyesinde değil. Intel 6. 7. Nesil işlemcilerini 4 çekirdek olarak piyasaya sürerek büyük hata etti, yok ilk nesil Ryzen'in bir avantajı olmazdı... Bir umut 12. Nesil'i bekliyoruz. AMD'nin Ryzen'a geçişinde olduğu gibi Intel'de de büyük değişimler olacak, mimaride özellikle.

@Yosef Intel neyin yeni teknolojisini kullanıyormuş, biraz açıklar mısın çok merak ettim?
Daha nm olayına bile çözüm bulamıyorlar ve + ekleyip işlemci üretiyorlar. Neyin teknolojisini geliştirmişler?
Kanka teknoloji geliştirmişler demedim ki. Daha iyi kullanmışlar dedim. Üretmişler de demedim. Senin dediklerinden yola çıkarak yorum yapıyorum. Yalnız belli oluyor ki piyasadan çok çok geri kalmışım,bakacağım.

Bunun dışında çekirdek verimliliği hâlâ Intel seviyesinde değil. Intel 6. 7. Nesil işlemcilerini 4 çekirdek olarak piyasaya sürerek büyük hata etti, yok ilk nesil Ryzen'in bir avantajı olmazdı... Bir umut 12. Nesil'i bekliyoruz. AMD'nin Ryzen'a geçişinde olduğu gibi Intel'de de büyük değişimler olacak, mimaride özellikle.
Gerçek gelişme olsa da piyasa tam rekabet ortamına dönüşse, fiyatları düşer ve bizim yüzümüz güler en iyi bu şekilde. Ancak 10. nesil ile 9. nesil arasında devasa fark olmamasına karşın, Ryzen 3. nesilden bile geride. AMD'nin karşılık olarak çıkardığı XT modelleri bile 10. nesilden daha iyi. 3600XT bile 10900'den daha performanslı, 3900XT ise 10900K'yı direkt parçalamış diyebiliriz. Yani Intel yine pek bir şey yapmadı, soket değiştir frekans yükselt ve çekirdek ekle gibi bir şey oldu.

AMD FX serisi ile Ryzen serisini bir tutmayın. FX serisi GHz başına performans olarak rezaletti ama özellikle Ryzen serisi 3. nesil ile bunu başarmış gibi duruyor. R3 3300X 4.4GHz işlemci tekil çekirdek performansı olarak İ9 9900K 5.0GHz ile yarışıyor 😁

Tabi bunlar 3. nesil için geçerli. 1. ve 2. nesil FX kadar kötü olmasa da Intel işlemcilerden biraz daha zayıf. Bu da oyun performansına çok net yansıyor. R5 2600 kullanan biri olarak benim Intel tarafına geçmek isteme sebebim bu. Neden 3. nesil almıyorsun dersen orası uzun hikaye. Kısaca Intel bana daha ucuza gelecek diyim 😀

Hocam sizin Intel kanadından bir işlemci tercih edeceğiniz aklımın ucundan bile geçmezdi 😅. Çoğunlukla gördüğüm her yeni sistem toplama konularında genellikle CPU önerisi olarak AMD Ryzen öneriyordunuz, şaşırdım açıkçası.

Gerçek gelişme olsa da piyasa tam rekabet ortamına dönüşse, fiyatları düşer ve bizim yüzümüz güler en iyi bu şekilde. Ancak 10. nesil ile 9. nesil arasında devasa fark olmamasına karşın, Ryzen 3. nesilden bile geride. AMD'nin karşılık olarak çıkardığı XT modelleri bile 10. nesilden daha iyi. 3600XT bile 10900'den daha performanslı, 3900XT ise 10900K'yı direkt parçalamış diyebiliriz. Yani Intel yine pek bir şey yapmadı, soket değiştir frekans yükselt ve çekirdek ekle gibi bir şey oldu.
Intel; Para para, biraz daha para.
AMD; Az para, biraz daha performans. Net.

Hocam sizin Intel kanadından bir işlemci tercih edeceğiniz aklımın ucundan bile geçmezdi 😅. Çoğunlukla gördüğüm her yeni sistem toplama konularında genellikle CPU önerisi olarak AMD Ryzen öneriyordunuz, şaşırdım açıkçası.
11. nesilde belki değişir umudu var adamda, bence de düzelir gibi ancak şu anda hala AMD önde ki 4. nesil işlemciler yakında çıkacak :)

Doğrudur, lakin ileride yani yeni nesil tanıtıldığında, büyük bir rekabet olacağını düşünüyorum. Bakacağız. Bende şu Ryzenlere bakayım neyin nesiymiş.😝

Intel; Para para, biraz daha para.
AMD; Az para, biraz daha performans. Net.
Bence şu şekilde daha anlamlı olur.
Intel: Cüzdanını alırım, hoop biraderim kaçamazsın. İşlemci aldın anakart aldın ancak soğutucuya da aban yoksa yanarım ha (!)
AMD: Bütçene uygun her işlemci var kardeşim, hepsi de fiyatına göre seni uzun yıllar götürecektir. Anakart mı istedin? Uygun fiyata birçok anakartım var, soğutucu konusunda için rahat olsun yanında verdiğim stok fan gayet yeterlidir.
Not: Tekrar tekrar söylüyorum. Benim Intel'e kinim yok, fiyat politikası ve kendini tam geliştirmemesini eleştiriyorum. Ben de istiyorum ki Intel'de iyi işler çıkarsın ve kitlelere göre seçim yapılabilsin, AMD fanboyu değilim sadece gelişmeye çok önem veriyor ve durum ortada.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı