R5 3600 86 derecede çalışıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, 2 senelik sıfır topladığım kasamda ki R5 3600'ün oyunu alta indirince 86 derecede çalıştığını gördüm. Oyunda takılmalarda oluyor. Böyle bir sorunum yoktu iki gün öncesine kadar. Sıcaklığa uzun zamandır bakmıyordum ama oyunlarda takılma olmuyordu. Kardeşim iki gün önce ekran kartı sürücüsünü silmiş onu tekrar kurdum ama işlemci de bir sıkıntı var sanırım. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin fanının çalıştığına emin olun. İşlemcinin üzerindeki fan çalışıyorsa işlemcinin termal macununu değiştirin. Ve son olarak kasalar tabut gibi olduğu için kasanızın hava sirkülasyonu iyi olsa dahi mesh olmadığı sürece sıcaklıklar artar. Eğer kasanız mesh değilse kasanın yan kapağını açık bırakırsanız aradaki sıcaklık düşüşünü fark edeceksiniz.

Yukarıdaki arkadaşın yazdıkları çözüm olmazsa eğer BIOS üzerinden Core Performance Boost'u kapatıp tekrar yük altında deneyebilir misiniz?

Bios dan işlemci boost kapadım sıcaklık 60lar a düştü. Bu sefer de kasma oluyor. Bu seferki neden anlayamadım FPS düşüyor. Oyun world of tanks maksimum ayarlar. En yüksek ayarın bir alt grafik ayarı. ekran kartı RX 5500 xt 4 gb. Ama düne kadar böyle şeyleri sık yaşamazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı