R5 3600 90 Derece

Bak güzelim ben ezbere konuşmuyorum birşeyde bilgi sahibi olmasam konuşmam bilgili olmak içinde tecrübe gerekli ben zamanında 3600 yeni çıkmişti aldım 97 dereceyi gördüm kasayı degiştirdim 93 oldu macun zaten yeniydi kaliteli sonra sogutucu taktım oyunlarda 55 65 arası görür oldum beni kendinle karıştirma ezbere konuşmam ben senin gibi resimlere bak anlarsın.
20220604_145255.jpg
20220604_145222.jpg

Zahmet edip kasanı temizlemeyi düşünürsen iş görür. Donanım arşivinin son kasa videosunu izle bak bakalım kasa ne kadar çok etkiliyormuş öğren de gel.

Arkadaşlar hepinizin en ortak noktası termal macun yenilemek diye görüyorum , sizin kullandıklarınıza göre tavsiye edebileceğiniz var mıdır?

benim kullandığım kasanın etkisi var mıdır?

Corsair Spec Delta
Kasamız da aynı, işlemcimiz de.
Önde 3 fan,arkada 1 egzoz fan ile geliyor.
Tepede fan yoksa oraya 2 tane 120 lik fan alıp sıcak hava tahliyesini hızlandırabilirsin.

Dediğim gibi, işlemcinin sıcaklığı termal macunun yanlış sürülmesi, işlemci soğutucusunun yetersizliği ve r5 3600 işlemcinin gereksiz yere yüksek voltaj ile çalışması.

Mesela Aida64 programı ile bir kararlılık testi yapıp, işlemci %100 yük altında iken ne kadar voltaj çekiyor bi bak. hwinfo programı işini görür.
Voltaj düşürme işlemini bu işlemciyi kullananlar ağırlıklar yapıyor. Ben de sen gibi sıcaklıklardan yakınırken bu işlem ile %100 yük altında, 4.2 GHz-1.175 V ile maksimum 63-64 dereceleri görüyor. Araştırmanı tavsiye ederim .Bilgi sahibi olursun

Bilgisayarımı Alalı neredeyse 1 yıl oldu son zamanlarda Valorant, Pes gibi oyunları oynarken ısı dereceleri 92'yi görüyor ama tekrar düşüyor. Valorant oynarken hızlıca düşüyor, 82-83'e fakat pes oynarken bazen 86-87 de bile kalıyor.

Ne yapmamı önerirsiniz?

Boştayken 40-41 derece.

B450M S2H Anakart kullanmaktayım
Kaliteli bir termal macun sür.
Kasa temizliğini yap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı