R5 3600 almak mantıklı mı?

Neyin yetmediğine ?
Ben bunu yazdığım için gülenler oldu ama görüntüler de bir gerçek. 240Hz üstü monitör almak istiyorum verimli kullanabilmek için işlemciyi de değiştirmem gerek. Zaten R5 3600'ü de idarelik almıştım yeni nesil çıktığında onlardan alıcam.

Bende de dediğiniz sorunlar RX570 ile neredeyse farkedilmeyecek kadar oluyordu. Çözümü voltajı ve GHZ'yi el ile ayarlamakta buldum. Bu işlemci stock ayarlarda fazla voltaja az MHZ değeri verir. Hafif ısınma bile olsa GHZ düşürür ve bu darboğaz dediğiniz olaya yol açabilir. O yüzden dolayı GHZ'yi 4.20 yapın ve voltajı 1.20'ye çekin. Baktınız sorun yok voltajı iyice düşürün, sorun varsa yükseltin. Deneye deneye en uygun voltajı bulun. Bu GHZ ve Voltaj ayarlamasından önce PUBG'de çok nadir fps düşüşlerini hissedebiliyordum ancak ayarlamadan sonra sıfıra indi, aynı şekilde CS:GO'da çok fazla iyileşti ve bazı alanlarda 600-700 FPS civarı görür oldum.

Ayrıca tek kanal ve 3000 MHZ altı RAM kullanıyorsanız, bu da performansı oldukça düşürür ve darboğazlara yol açabilir.

Denedim hocam, anca 1.35v'da 4.2 stabil olabiliyor silikondan dolayı sanırım. Prime95 hariç testlerde sorun vermiyor ama yine de GPU kullanımı düşük oluyor. Belkide bir sorunu vardır CPU'nun emin değilim, garantisiyle yeni macunuyla vs. uğraşmak istemediğim için göndermedim.

FPS düşmesi çok can sıkıcı bir durum, şansınıza da silikon kalitesi orta halli olan bir işlemci gelmiş. Bazen bu tür düşüşler sadece İşlemciden kaynaklanmayabiliyor, RAM,HDD,Driver gibi birçok etken olabilir. Yakın zamanda idarelik bir işlemci bulup servise gönderin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…