R5 3600 ASUS B450K-II 4400MHz CPB ile 95 derece

canberkgun

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar bugün NFS Heat indirip oynarken CPU 95 dereceyi gördü. Bilgisayarımda egzoz fan şu anlık yok yakın zamanda taktırıcam ama 95 dereceye çıkacak kadar bir fark etmez diye düşünüyorum (belki edebilir bilgisizliğim olabilir ) şimdi Core performans Boost kapattım. Başka bir şey yapmam gerekli mi sistemim şu;

ASUS B450M K II 4400MHz.
EVGA 1050 Ti ssc.
2x8 G.Skill 3200 CL16 RAM.
Ryzen 5 3600 işlemci stok fan.
Corsair Delta Force kasa 550W 80+ PSU.
Toshiba 1TB 7200RPM HDD.

Daha yapmam gereken bir ayar falan var mı? Performans eksikliği olacak ama en azından ben egzoz fan alana kadar idare ettirir. Kasamın üstündeki toz tutucuyu kaldırdım. Kasam çok kapalı bir yerde değil sadece masanın altında duruyor. Bir öneriniz olursa çok sevinirim. Bilgisayarı alalı 1 ay oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim o kadar fazla bilgim yok.Ne yapmam gerektiğini ufaktan anlatabilirseniz çok sevinirim

Evet önde 3 fan var.1ini söküp ters olarak arkaya tak mı diyorsunuz? Eğer öyleyse tamam yapayım şimdi. Benim sistemime göre voltajı nasıl ayarlıyıcam kaç yapmam lazım bilgi verir misiniz?

Evet önde 3 fan var.1ini söküp ters olarak arkaya tak mı diyorsunuz? Eğer öyleyse tamam yapayım şimdi. Benim sistemime göre voltajı nasıl ayarlayacağım kaç yapmam lazım bilgi verir misiniz?
Voltajı elleme. Öndeki 1 tane fanı söküp arkaya tak. Fanın yönünü aynı şekilde tak.

Daha sonra da BIOS'tan CPB'yi kapat.

Voltajı elleme. Öndeki 1 tane fanı söküp arkaya tak. Fanın yönünü aynı şekilde tak.

Daha sonra da BIOS'tan CPB'yi kapat.
Tamamdır çok teşekkür ederim onu yapacağım.Peki 95 derece görmesi normal mi? Egzoz fanın olmaması işlemciyi 95 dereceye kadar çıkartması normal mi ?

O değerlere ulaşmaması lazım. Cpu fanı tam oturtulmamış olabilir.
Termal macun değişimi ve fanı düzgün takıldığını bir kontrol edin.
Birde kasanın yan kapağı açık olarak deneyin.

Tamamdır çok teşekkür ederim onu yapacağım.Peki 95 derece görmesi normal mi? Egzoz fanın olmaması işlemciyi 95 dereceye kadar çıkartması normal mi ?
Egzoz fan etkiler ancak 95 derece kadar etkilemez. Tahminen 7-8 derece kadar azaltacaktır egzoz fan.
İçerideki sıcak hava dışarı atılmadığı için sıcak hava içeride sıkışıyor olabilir.
Daha sonra CPB'yi kapat.

Eğer sıcaklıklar hiç düşmezse direkt olarak soğutucu montajını kontrol et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…