R5 3600, B550 ve 2070S sistem toplama

Mrjoeblack

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, uzun araştırmalar sonucu almak istediğim sistem bileşenlerini aşağıya ekledim ama birkaç sorum var.

1- Ekran kartlarından hangisi beni ısınma,arıza,teknik servis konusunda üzmez ?
2- Herhangi bir parçanın dar boğazını yaşar mıyım ?
3- Başka bir öneriniz var mı ?

İşlemci: AMD R5 3600
Anakart: Asus B550-F Gaming
PSU: Corsair RM750w 80+Gold
Bellek: G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV 3600mhz CL18
SSD: XPG SX8200PRO 512 GB

Ekran Kartı olarak ise opsiyonlarım; Gigabyte 2070S Gaming 3x 8G OC ve Asus DUAL2070S OC EVO
Gigabyte olursa Sinerji, Asus olursa QP Bilişim'den alışveriş yapacağım.

Not: Anakartın sitesinden baktığımda Bellekler, SSD ve PSU uyumlu parçalar listesinde.
İşlemci için iyi bir hava soğutma kullanacağım.

1-Eğer oyun amaçlı alıyorsanız Sata 3 ile Nvme M2 arasında fark yok. 500GB bir Sata 3 SSD ile 1TB HDD alın daha mantıklı.
2-Gigabyte olanı daha iyi.
Selamlar, üzgünüm belirtmemişim daha çok ufak ufak 3D modelleme ve video kurgusu yapacağım.
Ayrıca bu anakart Ryzen 4000 serisi çıktığında 4950x gibi yüksek seviye işlemcileri rahatlıkla besler mi ?

Son düzenleme:
Sistem için bütçe nedir? Ona göre önerilebilir.

B550-E ile yüksek TDP değerleri bir işlemci sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Bütçem 12.000 TL. Ama B-550 E modeline çıkabileceğimi sanmıyorum.
Dual 2070 kulanıyorum 68 dereceyi geçiremedim soğutması çok kaliteli fiyat fark varsa Dual serisini alabilirsiniz ikisinden birini alabilirsiniz ama anakart kesin ASUS olacaksa ekran kartınında ASUS olması daha iyi olur.
Teşekkürler, gürültü seviyesi nasıl ?

Bütçem 12.000 TL. Ama B-550'e modeline çıkabileceğimi sanmıyorum.

Teşekkürler, gürültü seviyesi nasıl?

Çok az duymadım bile hiç ilerki zamanlarda nasıl olur bilemem ama dünden beri kulanıyorum ses 0 gece oyun indirdim sorunsuz uyudum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı