R5 3600 boşta 50-60 dereceleri görüyor

ugurbilgen

Decapat
Katılım
16 Aralık 2018
Mesajlar
10
Merhabalar arkadaşlar. İşlemcim boşta 50-60 dereceleri görüyor. Ne yaptıysam düzelmedi. Overclok yok. Sadece RAM'leri 3600'e çekmek için olan yeri açtım. Sıvı soğutucu olmasına rağmen nasıl bu değerleri görür? Bir çözümü olan var mı? Overvoltage vs yapmak istemiyorum. Isı değeri saniyede 10 derece birden artıyor. Ekstra olarak da kasanın ön fanları elimi arkasına tuttuğumda yok denecek kadar az hava veriyor ve fan profilim Full'de? Değerli önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden çok teşekkürler.

İşlemci: R5 3600.
Anakart: ASUS ROG X570-F.
RAM: G.Skill 3600 CL16.
Kasa: Cooler Master Masterbox MB511 arb.
Ekran kartı: Gigabyte RX5700 XT.
İşlemci soğutucu: Corsair H100X.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklığın ani olarak artmasının sebebi Core Performance Boost (CPB ) ayarı. Bu ayarı biostan kapatırsanız işlemciniz stok frekansta çalışacak ve ani voltaj artışı olmayacak.
Bu ayar açıkken; işlemci frekansınız artıyor ve bu sebeple işlemciye daha fazla voltaj gidiyor. Bu yüzden ani 10 derece sıcaklık artışı oluyor.
 
ayrıca ek olarak 5 dakikalık prime95 testinde işlemcim 100 dereceyi görüyor. Sıvı soğutucu kaynaklı bir durum söz konusu olabilir mi ? @Recep Baltaş @Ali Güngör
100 fazla bir değer hele ki sıvı soğutucu için.
Myçuhtemelen sıvı soğutucu montajı yanlış yapılmış.
Soğutucunun fanlarının döndüğüne ve az miktarda termal macun uygulandığına emin olun bence tekrar montajlayın.
 
Kasanın içine az hava alması sıvı soğutmanın performansını çok etkilemez. Sıvı soğutucu, ısınan sıvıyı radyatörde soğutarak tekrar işlemci üzerinden geçirir, bu döngü devam ederek işlemci soğutulur. Bu değerler sıvı soğutma için çok fazla. Sıvı soğutma montajında bir sıkıntı var gibi gözüküyor. Yanlış montajlanmış olabilir ve ya çok az/çok fazla termal macun sürülmüş olabilir. Montajdan eminseniz undervolt yapmanın kötü bir yanı yok, yapabilirsiniz. Yine de istemiyorum diyorsanız bir uzmana başvurun.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı