R5 3600 CS:GO anlık FPS düşüşü

Abdullahyldz01

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
R5 3600 işlemci
XFX 6700XT
16 GB DDR 3600 RAM.
PNY8 CS3030 500GB M.2 SSD.
PC özelliklerim bunlar oyunda kasma meydana geliyordu PC formatladım Windows debloaterdan kullanılmayan uygulamaları kaldırdım, arka plan uygulamalarını kapattım, Defender kapattım, ekran kartını işlemciyi güncelledim, oyunda çözünürlükleri düşürdüm ekran kartı ayarları yaptım ama hala oyunda anlık düşüş oluyor o da oyunda kasma meydana getiriyor. Çözüm yardımcı olabilecek var mı?

Radeon Software üzerinden Ekran sekmesine tıklayın. Burada VSR kapalı ise açık yapın. Daha sonra ise çözünürlüğü daha da arttırabilirsiniz. Bu zaten sanal bir şey. Fakat işlemci üzerindeki yükü alır ve ekran kartına verir. Yükseltme için ise 5600X alabilirsiniz.

@Yener K. hocam CS için çözünürlük yükseltmek mantıklı değil. Zaten en kral işlemciyi kullansan bile CS:GO'da darboğaz kaçınılmaz. Amaç darboğazı engellemekten ziyada en fazla FPS'i almak oluyor CS:GO'da. Ayrıca 3600 6700 XT ile genel olarak darboğaza uğrasa da bu FPS drop'a sebep olmaz.
Bu oyunun işlemci odaklı olduğunu biliyorum fakat güçlü ekran kartı ve ona göre güçsüz işlemci ile yine de sıkıntı olabilir. Örnek olarak sistemde 5500 XT olsa daha rahat oynanabilir. 6700 XT bu işlemci için 900p için çekilmez olur. CS:GO bile olsa.
Sistemde 16 GB RAM ve SSD var. Aklıma gelen başka bir şey yok.
@Jonathan North hocamız da müsaitse yardımcı olabilir. Kendisi kombinasyon konusunda bilgilidir.

Çözünürlüğü yüksek tutup deneyin. Monitör 1080p olsa bile VSR ile 1440p de yapıp deneyebilirsiniz.

Radeon ekran sekmesinden VSR açıp çözünürlük 1440p yapıp oyun içi ayarlarda yapmam gereken bir şey olacak mı?
Teşekkür ederim kardeşim şu anlık kasma olmuyor bayağı iyi istediğim gibi oldu şu an Radeon ayarlarından GPU ölçekleme veya önereceğiniz başka ayar var mıdır?
Öncelikle bu konuda yardımcı olduğunuz İçin çok teşekkür ederim PC aldığım günden beri yaşadığım sıkıntıydı şimdi oyundan keyif almaya başlayacağım.

Son düzenleme:
Radeon ekran sekmesinden VSR açıp çözünürlük 1440p yapıp oyun içi ayarlarda yapmam gereken bir şey olacak mı?
Teşekkür ederim kardeşim şu anlık kasma olmuyor bayağı iyi istediğim gibi oldu şu an Radeon ayarlarından GPU ölçekleme veya önereceğiniz başka ayar var mıdır?
Öncelikle bu konuda yardımcı olduğunuz İçin çok teşekkür ederim PC aldığım günden beri yaşadığım sıkıntıydı şimdi oyundan keyif almaya başlayacağım.
Oyun içi ayarları kendinize göre de yapabilirsiniz. 6700 XT zaten bu oyunda kasmaz. Uzun zamandır bu oyunu oynamıyorum. Rekabetçi oyunlar benden geçti diyelim.

Radeon ayarlarından önerilerin var mı GPU ölçekleme gibi mesela?
Ölçeklendirme çok da gerekli değil. Çözünürlüğü yüksek tutmak yeterli olur. Oyun içi ayarları için de diğer arkadaşlar da yardımcı olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı