R5 3600 dengesiz kullanım

BloondyTK

Kilopat
Makaleler
1
Daha önce böyle bir şey var mıydı bilmiyorum. Afterburner ile CPU kullanımına baktığım zaman Witcher 3 ve benzeri Apex gibi oyunlarda %30, 40 gibi değerlerden dalgalanıp, %70, 80, 90, 100 gibi kullanıma anlık çıkıyor. Dalgalı bir kullanım durumu mevcut sorun nedir sizce ?
4defa cinebench multi core test yaptım 80c max gördü işlemciye zarar mı geldi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin yüke göre hızını düşürüp arttırması sorun değildir, ama ısı değerleri 80c'den düşük olsa daha iyi olur.
Kullandığınız kasa, fan adedi ve konumları hakkında bilgi vermelisiniz.

İşlemcinin yüke göre hızını düşürüp arttırması sorun değildir, ama ısı değerleri 80c'den düşük olsa daha iyi olur.
Kullandığınız kasa, fan adedi ve konumları hakkında bilgi vermelisiniz.
Dark guardian 3ön giriş
2üst çıkış 1 arka çıkış 6fan işlemci soğutucum aerocool cylon 4.
Arctic mx-4 2019 edition macun ile kullanıuorum.
İşlemci kullanımını çözdüm ama sıcaklığa nasıl.bir çözüm bulucaz bu arada oyunlarda max 65C.

Dosya Ekleri

• IMG_20201227_165835.jpg
    IMG_20201227_165835.jpg
    18,8 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Kasa hava akışı iyi, işlemci soğutucu da fena değil ama benchmark testinde 80c altında olmasını beklerdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Kasa hava akışı iyi, işlemci soğutucu da fena değil ama benchmark testinde 80c altında olmasını beklerdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Normalde 77-78 ben düz hesap 80 dedim bide 3600 ısınan bir işlemci olduğu için biraz da normal gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı