R5 3600 düşük GHz

taha01616

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, birkaç ay önce bir sistem topladım. 1 aydır sorunsuz kullandığım PC'de bugün 0.54 GHz sabitlendi işlemcim. Yeniden başlattığımda çözülmüştü.

MSI b-450M anakart.
RTX 2060 6 GB 192bit OC.
Ryzen 5 3600.

BIOS'tan 2 ayar yaptım, biri RAM hızım 2400MHz idi, 3000'e çektim,
Diğeri ise işlemcimin stok fanı yetmediği için Core Performance Boost'u kapattım.

1 aydır bu ayarlar kapalı bugün sorun yapacağını sanmıyorum. Sorun bir virüs mü yoksa yazılımsal bir arıza mı?
Vakit ayıranlara teşekkür ederim.

Merhaba, birkaç ay önce bir sistem topladım. 1 aydır sorunsuz kullandığım PC'de bugün 0.54 GHz sabitlendi işlemcim. Yeniden başlattığımda çözülmüştü.

MSI b-450M anakart.
RTX 2060 6 GB 192bit OC.
Ryzen 5 3600.

BIOS'tan 2 ayar yaptım, biri RAM hızım 2400MHz idi, 3000'e çektim,
Diğeri ise işlemcimin stok fanı yetmediği için Core Performance Boost'u kapattım.

1 aydır bu ayarlar kapalı bugün sorun yapacağını sanmıyorum. Sorun bir virüs mü yoksa yazılımsal bir arıza mı?
Vakit ayıranlara teşekkür ederim.

1.BIOS'tan VT'yi açın
2.Oyuna girdiğinizde GHz artacaktır. Bende de artmazdı RDR2'ye giriyorum 3.50 lere çıkıyor

Sıcaklık değerleriniz nedir?
Sıcaklık değerlerim Core Performance Boost'tan önce 85 90 arasıydı. Şuanda 60 75 arası gidip geliyor işlemci sıcaklığım.
Bu durum sizin cihaza özel değil. Nadiren bende de oluyor. Ryzen 3. Nesilde bu durum mevcut. Reset attığınızda eskiye dönüyor.
Evet, şuanda resetten sonra hiçbir sorun yaşamadım. Bilgisayarımın 2 sene garantisi var, fakat daha önce bilgisayarı kapata tıkladığımda kapanmama durumu yaşamıştım eski bilgisayarımda. Sonra normal devam etmişti,eğer buda öyle tek seferlik bir bug ise sorun olacağını sanmıyorum. Virüsle ilgili değildir demi ?
Yani şuan öyle bir sorunum yok ama devam edermi yani endişelenmeli miyim ?

Sıcaklık değerlerim Core Performance Boost'tan önce 85 90 arasıydı. Şuanda 60 75 arası gidip geliyor işlemci sıcaklığım.

Evet, şuanda resetten sonra hiçbir sorun yaşamadım. Bilgisayarımın 2 sene garantisi var, fakat daha önce bilgisayarı kapata tıkladığımda kapanmama durumu yaşamıştım eski bilgisayarımda. Sonra normal devam etmişti,eğer buda öyle tek seferlik bir bug ise sorun olacağını sanmıyorum. Virüsle ilgili değildir demi ?
Yani şuan öyle bir sorunum yok ama devam edermi yani endişelenmeli miyim ?
Virüs ile alakalı bir durum değil. Kapanmama sorunu gibi buda Ryzen 3000 serisinde nadiren rastlanılan bir bug. Reset attığınızda sorun ortadan kaybolur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı