R5 3600 düşük GHz'de çalışıyor

O arada tam virüs taraması yapıyordum, onu yaparken ayrıca Chrome'ye girmeyi denedim. O sırada oldu. İşlemci kullanımı da %100dü. Eğer bu zorlama yüzündense ve sisteme zarar vermedi derseniz gerçekten çok rahatlarım.

O arada tam virüs taraması yapıyordum, onu yaparken ayrıca Chrome'a girmeyi denedim. O sırada oldu. İşlemci kullanımı da %100dü. Eğer bu zorlama yüzündense ve sisteme zarar vermedi derseniz gerçekten çok rahatlarım.
Normal şartlarda işletim sistemi aktifken işlemci hızının kapasitesinin düşmesi mümkün olmayacağı için yazılımsal olduğunu tahmin ediyorum. İstersen sen yine de arka plandaki yazılımları kontrolden geçir, için daha da rahatlar.
İşlemci performansını düşüren bir diğer sebep sıcaklık olmakta. Eğer işlemci çok ısınırsa donanımsal olarak hızı düşürür. Bu da etkilemiş olabilir.

O arada tam virüs taraması yapıyordum, onu yaparken ayrıca Chrome'ye girmeyi denedim. O sırada oldu. İşlemci kullanımı da %100dü. Eğer bu zorlama yüzündense ve sisteme zarar vermedi derseniz gerçekten çok rahatlarım.
BD PROCHOT Throttling olabilir. Ancak şöyle bir şey var ki AMD'lerde bu tarz ayarlamalar yapabileceğimiz programlar yok. Dolayısıyla sanırım ben yardımcı olamayacağım.

Umarım tekrar olmaz. 2060 sistemi monitör dahil 11e aldım. 1 kuruş yükseltecek param kalmadı. Tekrar ederse size ne yaparken olduğunu söyleyeyim düzeltmeye çalışalım lütfen. Teşekkür ederim.
Tekrar olacak. BD PROCHOT Throttling genelde anakartta bir parça belirtilen sıcaklığın üstündeyse olur. Genelde ekran kartı sıcak dite yapar. Anakarta yüklenen bir özelliktir.

AMD'lerde devre dışı bırakılmasını bilen yok.

Olayı bizzat yaşadım ve tamamen yazılımsal yani endişelenecek veya donanımsal bir sorun değil. Bu sorunu Windows 10'un eski bir sürümünü kullanırken başıma geliyordu sonra farklı sürüme geçtim ve bir daha olmadı. Yani ısınmayla, throttle vs. ile alakası yok.

Sistemim RTX 3060 Ti + Ryzen 5 5600X ve aynısını Fortnite oynarken yaşadım. Bir anda FPS'im 3'lere düştü başta anlamadım virüs taraması yapmaya çalıştım ama saniyede 1 dosya bile taramıyordu, aradan 45 dakika geçtikten sonra aklıma işlemci GHz'sine bakmak geldi ve 0,8GHz yazıyordu. İşlemcinin kaç GHz olduğunu gördükten 1 dakika sonra sistem kendini kapattı ve tekrar açtığımda sorun garip bir şekilde düzelip işlemci yine 4GHz'de çalışmaya başlamıştı, sistemi daha yakında aldığımdan korkmuştum fakat ondan sonra hala hazır bir şey olmadı(üstünden 2 hafta geçti) . Sıcaklık değerleri de normaldi, muhtemelen kafasına göre yapıyor ama anlamış değilim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı