R5 3600 en fazla ne kadar voltaj verilir?

KORAY456S

Hectopat
Ryzen 5 3600'mü overclock yapmak istiyorum 4.3GHz yapmak istiyorum. 4.3GHz icin 1.4250 voltage denedim olmadı. Belki daha üstünü yapsam olurma islemci bir şey olur belki diye yapmadım. Yapsam bir şey olur mu? Bu arada islemcim ısıdan dolayı yancağını düsünmüyorüm. Cünku BF 5 de enfazla 53 derece gördü Forza Horizon 5'de 50 derece gördü.

1.35V üstüne çıkmanı tavsiye etmem. 4.3 GHz 1.425V bile yapamadıysan sweet spot değerine ulaşmışsın demektir. 1.35V ile çıkabildiğin maksimum frekansı dene.
Sweet spot ne oluyor acıklarmısin
1.35V üstüne çıkmanı tavsiye etmem. 4.3 GHz 1.425V bile yapamadıysan sweet spot değerine ulaşmışsın demektir. 1.35V ile çıkabildiğin maksimum frekansı dene.
Benim islemci stok ayarlarda 1.4 voltage cekiyo

Benim islemci stok ayarlarda 1.4 voltage cekiyor.
Stok ayar ile sabit vermek farklı. Stok ayar durumuna göre 1.1-1.2V de veriyor, 1.4V de. Ama sabitlersen hep 1.4V veriyor. 1.35V üst de Ryzen işlemcilerde tavsiye edilen bir voltaj değil. "Degrade" olabiliyor.

Sweet spot ne oluyor acıklar mısin?
Silikonunun sınırlarına ulaşmışsın yani. 4.2 falan dene.

Burada silikon kalitesi devreye giriyor aynı fabrikada arka arkaya üretilmiş iki işlemcinin bile silikon kalitesi aynı olmaz. Birisi 1, 35v ile 4.3'e çıkabilir birisi 1,45 ile ulaşamaz bu sizin şansınıza bağlı sizin işlemcinize göre en iyi değeri deneme yanılma ile bulmanız gerek. Arkadaşın dediği gibi 1,35 ile ulaşabildiğin en yüksek ve stabil değerde bırak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı