R5 3600 eş değer veya üstü işlemci

Fakat 1 yıl önceki aldığı fiyatta bir işlemci vermeyecekler mi? Gene aynı olmaz mı?
Para iadesi yaparlarsa kendisi alması gerekir. Eğer başka bir işlemci vereceklerse bu işlemciye denk bişey vermeleri gerekir veya aynısını.

Anakartımı 2. Elden satıp bios reset tuşu olan bir anakart almak gibi bir düşüncem vardı
Bu vesileyle onu da yapsam mı acaba
Uygun gördüğümüz işlemciye uygun bir anakart ile değiştirsem en fazla 200 tl zarar ederim diye düşünüyorum
3600 ile 3600 X arasında sadece overclock muhabbeti var değil mi?

Yani 3600X seçeneğim olursa direk onu alırım.

Eğer yoksa R7 2700 vs daha kötü değil mi?

R7 serisinden denk işlemci var mıdır?

5000 serisi hakkında bilgim yok nedir neyin nesidir.

Son düzenleme:
Anakartımı 2. Elden satıp bios reset tuşu olan bir anakart almak gibi bir düşüncem vardı
Uygun gördüğümüz işlemciye uygun bir anakart ile değiştirsem en fazla 200 tl zarar ederim diye düşünüyorum

5600 tabi ki iyi fakat değiştirirken onu vereceklerini veya para iadesinde gidip onu alabileceğini sanmıyorum. Kaldı ki B450 anakartınız varsa Bios güncellemesi yapmalısınız. Ryzen 7 2700 güzel işlemci fakat render odaklı sistemler için. Dediğim gibi, 3500X falan verirlerse alın derim eğer 3600 yoksa ellerinde. Tekli çekirdek performansı iyiydi.

3600x çok gereksiz bir işlemci nedeni 95W olması.200mhz arttırıpta bu kadar çok enerji tüketmesi hem faturaya hemde ısıya yansıyor.Tecrübemle sabit.Bana sadece fırsat düştüğü için uygun fiyata aldım bu işlemciyi.Yani 3600 veya 5600x alman senin için daha iyi olacak.

3600X çok gereksiz bir işlemci nedeni 95W olması. 200MHz arttırıpta bu kadar çok enerji tüketmesi hem faturaya hem de ısıya yansıyor. Tecrübemle sabit. Bana sadece fırsat düştüğü için uygun fiyata aldım bu işlemciyi. Yani 3600 veya 5600X alman senin için daha iyi olacak.

5600X verirler mi acaba çok üstü değil mi 3600'ün.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı