R5 3600 frekansını yükseltmek FPS yükseltir mi?

Yanlış bilgi
Yükselir fakat iyi bir soğutucun varsa giriş bu işe. Ama gözle görülecek kadar fark etmez soğutucun ve kasa hava akışın iyiyse dene. Aşırı bir ısınma görürsen geri çekersin.
Evet yükselecektir.
Tabii ki de artacaktır. Sonuçta işlemcinin performansı yükseliyor etkisi olur.
Nereye yükselir? Darboğaz olup olmadığını bilmiyoruz. Darboğaz varsa yükselir sadece.

Darboğaz ne alaka anlamadım?
İşlemciye OC genelde ne için yapılır? Darboğaz ortadan kalksın ve ekran kartım tam verimde çalışsın diye. Darboğaz yoksa OC yapılmasına hiç gerek yoktur zira o işlemcinin stok fanıyla OC bile yapılmaz.

Nereye yükselir? Darboğaz olup olmadığını bilmiyoruz. Darboğaz varsa yükselir sadece.

Darboğaz varsa mı?

Bir arkadaş 3200G ile 1050 Ti kullanıyordu darboğaz da yoktu. Overclock yapınca FurMark FPS'si 56'dan 65e çıkmıştı.

İşlemciye OC genelde ne için yapılır? Darboğaz ortadan kalksın ve ekran kartım tam verimde çalışsın diye. Darboğaz yoksa OC yapılmasına hiç gerek yoktur zira o işlemcinin stok fanıyla OC bile yapılmaz.

1.si ben de onu dedim zaten soğutucun varsa yap diye.2.si darboğaz sıkıntısı varsa direk yapar zaten sormaz. Zaten o yüzden dedim ben gözle görülür bir fark olmaz diye.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı