R5 3600 GTX 750 sisteme PSU önerisi

Xeverness

Hectopat
Elimdeki parçalara uygun bir güç kaynağı arayışındayım. Sistemde Ryzen 5 3600, 8+8 Corsair 2600 MHz RAM ve GTX 750 ekran kartı var. Ekran kartının neden böyle olduğu konusuna girmeyin çünkü geçici bir ekran kartı zaten daha iyisini sonradan alacağım için 600-650W bir güç kaynağı araştırıyorum. Sitede FSP, High Power gibi markaların iyi olduğu yazıyordu. Cooler Master için de iyi olduğu yazılmış fakat 80+ sertifikası olmayan nispeten diğer modellere göre daha ucuz bir güç kaynağı buldum. Onunla da ilgili görüşleriniz merak ediyorum.

Bunlardan alacak olursam öncelik hangisinde olmalı ve bu güç kaynaklarının yerine ne önerebilirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
şimdi sistemini topladığında üzerinde pek bir değişiklik yapmadan devam edeceğini farz ediyorum. Olsa olsa ilerde belki bir uygun ikinci el 3070 takıp yoluna bir müddet daha devam edersin?

soruma yanıtın evet ise.

850w bronze güç kaynağı alman yönünde fikir belirteyim. bu arada fsp önceliğim olur marka olarak.

Corsair V3 serisi eski bir seri. Koruma ve malzeme olarak fazla iyi değil. High Power 600W tavsiye ederim. Bileşenleri sağlam. Kaliteli bir PSU.

şimdi sistemini topladığında üzerinde pek bir değişiklik yapmadan devam edeceğini farz ediyorum. Olsa olsa ilerde belki bir uygun ikinci el 3070 takıp yoluna bir müddet daha devam edersin?

soruma yanıtın evet ise.

850w bronze güç kaynağı alman yönünde fikir belirteyim. bu arada fsp önceliğim olur marka olarak.
R5 3600 'e RTX 3070 takamaz overclock ile belki ve 2K üstü bir monitöre ihtiyacı var.

soruma yanıtın evet ise.

öncelikle arkadaşa katılıyorum. Sadece bir şey eklemek istedim psu da kesinlikle fsp tercih edilmelidir piyasadaki en kaliteli psu markalarının arasında tercihin fsp olmalı

Bu gayet yetecektir hocam.
neden takamasın anlamadım. darboğaz yapar dersen gülerim :)
:D Şaka yapıyorsunuz her halde kesinlikle darboğaz yapar 2080Ti dan daha güçlü bir kart biliyorsunuz demi. 1080P de oynamak istiyorsa R5 3600 den daha iyi bir işlemciye ihtiyacı var bırak R5 3600'ü R5 3600X bile kurtarmaz.

Bu gayet yetecektir hocam.

:D Şaka yapıyorsunuz her halde kesinlikle darboğaz yapar 2080Ti dan daha güçlü bir kart biliyorsunuz demi. 1080P de oynamak istiyorsa R5 3600 den daha iyi bir işlemciye ihtiyacı var bırak R5 3600'ü R5 3600X bile kurtarmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
ben burada darboğaz göremedim pardon?

Benim linkte paylaştıklarım 80+ bronz sertifikalı güç kaynaklarıydı. Sizler bana 80+ Gold sertifikalı güç kaynakları önerdiniz. Sistemin güvenliği açısından bu sertifikaların bir geçerliliği yok diye biliyorum. Niyetim ucuz olmasından kaynalı bronz sertifikalı bir güç kaynağı almak. Eğer sistemin güveliğini olumlu yönde etkileyecek malzemeler kullanılmışsa gold sertifikalı bir güç kaynağı almayı da düşünebilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı