R5 3600 için ekran kartı önerisi

Bütçe
12000-16000
Bugünün ihtiyaçları doğrultusunda 10 para harcarsın 2 sene kullanırsın, 20 para harcarsın 4 sene kullanırsın. Bu ileriye dönüklük değildir, sen soket konusunda örnek verdin ama AM5 "güncel" soket olduğu için 2024 senesinde bunu AM4 ile kıyaslamak sıfır üzerinden mantıklı olmayacaktır.

Fakat şu var. Bugün 20 para harcamak yerine 10 para harcayıp 2 sene sonra bir 10 para harcadığında elimize daha iyisi mi geçecek?

Örneğin 2020 yılında RTX 3080 alıp hala kullanmaya devam eden birisi mi daha memnun yoksa 3060 Ti aldıktan sonra satıp 4070'e yükselten mi? Çünkü ikisi de aynı masrafı etmiş oldular. Bu da "ileriye dönük" adı altında masraf yapmak avantaj mı yoksa dezavantaj mı sorusunu sordurur.

Hocam son bir mesaj yazacağım ardından konuyu kapatalım pek tartışacak halim yok şu anda. Öncelikle konumuz para değil senin söylediğin cümleyi eleştiriyorum ben sen teknolojide ileri dönüklük olmadığını söyledin bende buna karşı çıktım. 10 verdim 2 yıl 20 verdim 4 yıl gibi bir mantık yok bazı ürünler öbürlerinden daha ileriye dönüktür fiyat olarak yakın olmalarına rağmen. Eğer illa paraya girelim diyorsanız peki o halde. 2. el satış fiyatları olarak bazı markalar öbürlerine göre çok daha yüksektir. Bu genellikle popülerlikle alakalıdır. Örneğin RTX 3090 ve RX 6900 XT arasındaki ikinci el piyasasındaki fiyat farkı. Paraya bakıyorsak bazı ürünler ikinci elde satış imkanı olarak çok daha imkanlıdır bu da onları gelecekte satmak istediğimiz zaman daha kolay satmamıza yarar sağlar. Hadi 10 verdim 2 yıl 20 verdim 4 yıl mantığına dönelim yine bu durum seni haklı çıkartmaz çünkü arkadaş burada daha fazla para verip diğer karta göre daha ileriye dönük bir kart almış olur. Şimdi o zaman herkes RTX 4090 alsın diye düşüneceğini tahmin ediyorum ancak anlatmak istediğim şey o değil aynı zamanda burada konu sadece ekran kartı değil diğer teknolojik ürünlerde de aynıdır. AM4 AM5 karşılaştırmasını eleştirmişsiniz ancak sizin mantığınıza göre bakarsak bunda yanlış bir şey yok. AM5 AM4'e göre geleceği daha açık bir soket. Tekrar ekran kartlarına dönersek 3060 Ti ve 4060 Ti olarak bakalım meseleye. VRAM ve kas gücü olarak neredeyse aynı iki kart çok büyük bir fiyat farkı da yok ancak hangisinin önü daha açık ve hangisinin gelecekte satma gibi imkanları daha kolay? Söylediğim her şeyi tekrardan yanlış anlayacağınızı tahmin ediyorum ancak umarım benim söylediklerimi anlayabilirsin. İyi günler dilerim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı