R5 3600 için ekran kartı önerisi

Bütçe
30.000₺

TaylanArda

Kilopat
Merhaba,

Yaklaşık 8 yıl kadar önce şu an kullandığım bilgisayarı toplayıp aldım. İşlemci olarak Ryzen 5 3600 kullanıyorum. Son zamanlarda ekran kartı sürücümde çıkan hatalar, son çıkan oyunlarda FPS düşüklüğü gibi sebeplerden değiştirme kararı aldım. AMD'nin sürücülerinden bıktığım için genel olarak NVIDIA ekran kartlarına bakıyorum. Genel olarak bilgisayarı oyun oynamak ve bazen video editlemek için kullanıyorum. Bana darboğaz yapmayacak en üst NVIDIA ekran kartı önerebilir misiniz?

Merhaba,

Yaklaşık 8 yıl kadar önce şu an kullandığım bilgisayarı toplayıp aldım. İşlemci olarak Ryzen 5 3600 kullanıyorum. Son zamanlarda ekran kartı sürücümde çıkan hatalar, son çıkan oyunlarda FPS düşüklüğü gibi sebeplerden değiştirme kararı aldım. AMD'nin sürücülerinden bıktığım için genel olarak NVIDIA ekran kartlarına bakıyorum. Genel olarak bilgisayarı oyun oynamak ve bazen video editlemek için kullanıyorum. Bana darboğaz yapmayacak en üst NVIDIA ekran kartı önerebilir misiniz?

30000 bütçe ile yeni bilgisayar toplarsınız :). Şu anki sisteminizin tam özellikleri ne?

30000 bütçe ile yeni bilgisayar toplarsınız :). Şu anki sisteminizin tam özellikleri ne?
Hocam teker teker herkese yazmak istemediğimden az önce imza kısmına ekledim.

3060ti alabilirsin.
2. el 3060 ti - 3070 - 2080s tarzı bir kart alınabilir 7-9k bandına.
Teşekkür ederim hocalarım. İnternetten bakıp tekrar döneyim size. 2. el çok almak istemiyorum.

Hocam teker teker herkese yazmak istemediğimden az önce imza kısmına ekledim.

Teşekkür ederim hocalarım. İnternetten bakıp tekrar döneyim size. 2. el çok almak istemiyorum.

SSD'siz tüm sistemi satarsanız 5070 sistem çıkabilir zorlarsak. 5060 Ti 16 GB rahat çıkar. DDR5 AM5 soket olur uğraşmak isterseniz tabii.

Dediğiniz doğru hocam ama gerçekten hiç sistemi satmayı bekleyip tekrar toplamayla uğraşasım yok.

O zaman AM5 sokete geçip bütçeyi aşıp 2 3 k civarı aşıp 5060 Ti 16 GB ve Ryzen 5 7500F yapın bence. Giden bütçe açığı anakartı raminizi ekran kartınızı ve işlemcinizi satar bir hayli gelir diye düşünüyorum sonradan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı