cengizovic
Hectopat
Bugün satın aldığım Thermalright Peerless Assassin 120 soğutucum geldi. Önceden 4.00 frekans 1.1250 volt ile CPB ve PBO kapalı şekilde kullanıyordum. Undervolt yaparak idare ettim 4 sene boyunca, ilk 3 sene sıcaklık değerlerim iyiydi. Son 1 aydır aşırı yükselme oldu bu yüzden soğutucu aldım. Bugün test ettiğimde boşta 30-36 derece arası seyrediyor. Tam yükte Cinebench testi yaptığımda(multi ve Single) 42 dereceyi geçmedi.
Şimdi işlemcimi tam performanslı olarak kullanmak istiyorum. CPB ve PBO açmalı mıyım? Genelde CS2 oynuyorum ve işlemci ağırlıklı oyun olduğunu bildiğim için bu CPB ve PBO açsam etkisini görür müyüm? Yani elle frekans girmeyi kapatıp oto moda mı alayım yoksa OC yapayım mı? OC yaptığım zaman CPB kendi kendine devre dışı oluyor bu arada. Bu işlerden anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Şimdi işlemcimi tam performanslı olarak kullanmak istiyorum. CPB ve PBO açmalı mıyım? Genelde CS2 oynuyorum ve işlemci ağırlıklı oyun olduğunu bildiğim için bu CPB ve PBO açsam etkisini görür müyüm? Yani elle frekans girmeyi kapatıp oto moda mı alayım yoksa OC yapayım mı? OC yaptığım zaman CPB kendi kendine devre dışı oluyor bu arada. Bu işlerden anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: