R5 3600 ve 5700XT için PSU Tavsiyesi

high power satışta bulamadım
Gigabyte G750 80 PLUS GOLD hakkında biliyormusunuz

Cuma günü yukkodan aldım 420 liraya. Dün geldi. Henüz kullanmadım. O fiyatlara bulabilirsen alabilirsin. Ancak sorunun kesin olarak güç kaynağından olduğuna emin olmadan bişey alma derim. Başka oyunlara gir onlarda sorun oluyor mu ona bak. Wattmetreli priz alıp sistemin ne kadar güç çektiğine bakabilirsin güç kaynağından. Eğer sistem gücü çekebiliyorsa sorun güç kaynağındandır denilemez.

Şu güzel sistemi o PSU ya emanet etmek çılgınca. Git güzel bir PSU al kendine arkadaş önermiş güzel şeyler.
Fakat ben yaşadığın dropların PSU ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Tam sorunlar nedir yazarsan sebebini bulmaya çalışırız ama tahminim yaramaz Nitro+ :)
oyunlarda fps drop yaşamaya başladım daha öncesi yoktu gpu kullanım anlık düşüyor frekans düşüyor hangi testi yapayım sorunun ekran kartında olup olmadıgını anlamak için

Sapphire Nitro+ Radeon RX 5700 XT 8GB
AMD Ryzen 5 3600
MSI B450 Tomahawk Max
Corsair MP510 480GB
Corsair Vengeance LPX 16GB
Sharkoon TG5
ben bu sisteme bir arkadaşın önerisi üzerine araştırmadan gametech gt-700 aldım. Sanırım baya bir hata etmişim. Sistemi 1-2 hafta kullandım bir sorun olmadı ama artık oyunlarda fps drop oluyor sebepsiz. Psu yetersiz ve dandik olduğu için bu problemi yaşadığımı düşündüm o yüzden yeni psu ile değiştirmek istiyorum

Benim aldığım/alacağım sistemle aynı nerdeyse kasa haric :) 750W PSU düşünüyorum bende.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı