R5 3600 ile RTX 3080 vs 1660 Super

Konu sahibinin monitöru 1080p imiş 2K kullanamaz yani. Ve ksnin işlemciside Ryzen 5 3600, RTX 3080 için yeterli olmayan zayıf bir işlemci. Bu durumda 3080'i kullanırsa işlemci ekran kartına yetişmek için kullanımını yüzde 100, 90'lara çıkınca işlemci şiştiği için oyunda kasmalar takılmalar olacaktır. Fakat 1660 Super'i kullanırsa işlemcisi şişmeyecek rahat rahat çalışacaktır hem de RTX 3080 kartı eskimeyecek kartı temiz kalacaktır.
NVIDIA Denetim Masasından özel çözünürlük yaratabilir, 2K da oynayabilir yani. Benim tavsiyem bu şekildeydi. Boşta da dursa eskiyecek, durmasa da sonuçta. Ben daha güçlüden yana olurdum, darboğaz yapsa da 1660S'i geçer diye düşünüyorum. İslemcinin %100 kullanılması sorun değil, sıcaklıklar normalse tabii. Evet, 1080p'de hiçbir şekilde yetişemez ama en azından 2K özel çözünürlükte bir nebze rahatlar. Anlatmak istediğim güçlü olanı darboğaz olsa da kullanmasını tavsiye etmem. Eğer kutuları açıksa 2 GPU'yu da takıp denese karar verebilir aslında konu sahibi.

NVIDIA Denetim Masası'ndan özel çözünürlük yaratabilir, 2K da oynayabilir yani. Benim tavsiyem bu şekildeydi. Boşta da dursa eskiyecek, durmasa da sonuçta. Ben daha güçlüden yana olurdum, darboğaz yapsa da 1660S'i geçer diye düşünüyorum. İslemcinin %100 kullanılması sorun değil, sıcaklıklar normalse tabii. Evet, 1080P'de hiçbir şekilde yetişemez ama en azından 2K özel çözünürlükte bir nebze rahatlar. Anlatmak istediğim güçlü olanı darboğaz olsa da kullanmasını tavsiye etmem. Eğer kutuları açıksa 2 GPU'yu da takıp denese karar verebilir aslında konu sahibi.

Squad oyununda denedim 2 kartı da. 1660S med ayarlarda 40-50 FPS alıyordum 3080 ile 70-90'a çıktı Epic ayarlarda %100 kullanım olmamasına rağmen. Sağ olun hocam.

Squad oyununda denedim 2 kartı da. 1660S med ayarlarda 40-50 FPS alıyordum 3080 ile 70-90'a çıktı Epic ayarlarda %100 kullanım olmamasına rağmen. Sağ olun hocam.
Ne demek hocam. Umarım dediğimi anlamışsınızdır. 1660S Tofaş, 3080 Ferrari gibi bu karşılaştırmada. Günün sonunda iyi bir soğutmanız varsa, işlemciye yük binse de sorun olmaz ki amaçları çalışmak zaten. GPU'ya işlemci tam anlamıyla yetişemese de 3080, 1660S'i ezer geçer. Her halükarda bi 2x fazla FPS alırsınız diye düşünüyorum. Vakti gelince CPU değişirseniz cillop gibi olur sistem zaten. Ki zaten siz bu GPU'ları almamışsınız, halihazırda varmış. Amiral gemisi bir GPU'yu işlemcim besleyemeyecek diye takmamazlık etmezdim. Ben R5 1400 ile RTX 3060 alacaktım mesela, işlemciyi değiştirdim şu an gayet iyi ikililer.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı