R5 3600 ısı problemi

Masraf olur da ileride OC de yapabilir ama hava soğutma isterse @JusTaUseR bilgili bu işte bir şeyler önerebilir.
Birçok hava soğutucu kullandım, ben de önerebilirim ama arkadaşın sorunu kesinlikle soğutucu değil. CPB kapalı o işlemcide yarı yarıya sıcaklık düşüşü oluyor çünkü neredeyse. OC için de hava soğutucu yetiyor 3600'e.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yüksek ihtimalle kasanın hava akışı sorunludur. Kasanızın modelini yazarsanız daha iyi olur. Kasada sorun yoksa muhtemelen stok soğutucuyu değiştirmeniz gerekecek. Eğer sıvı soğutma kullanma isterseniz bütçenizin en azından 700 TL olması lazım. Onun dışında 400 TL'ye falan hava soğutma daha mantıklı. Eğer fiyatı yükseltirseniz şu an 600 TL'ye bulunan şu ürüne bakın derim. Piyasadaki en iyi üç soğutucudan biri normalde 1100 TL ama şu an acayip bir ucuz. Site falan da güvenilir rahatlıkla alabilirsiniz.

Emin misiniz? Bende CPB ve performance bias kapalı olduğu halde 1, 45 yazıyor elle kısıyorum. Bir kontrol etmekte fayda var.
Eminim PBO'yu da kapatın. Anakartınızda Game Boost vb. mod varsa kapatın hocam.
Hocam yüksek ihtimalle kasanın hava akışı sorunludur. Kasanızın modelini yazarsanız daha iyi olur. Kasada sorun yoksa muhtemelen stok soğutucuyu değiştirmeniz gerekecek. Eğer sıvı soğutma kullanma isterseniz bütçenizin en azından 700 TL olması lazım. Onun dışında 400 TL'ye falan hava soğutma daha mantıklı. Eğer fiyatı yükseltirseniz şu an 600 TL'ye bulunan şu ürüne bakın derim. Piyasadaki en iyi üç soğutucudan biri normalde 1100 TL ama şu an acayip bir ucuz. Site falan da güvenilir rahatlıkla alabilirsiniz.
Bu siteyi uzunca araştırdım, alışveriş yapacaktım, güvenilir olduğuna dair net bir ibare bulamamıştım. Kanıt sunar mısınız, güvenilir olduğuna dair? Ek olarak arkadaşın olayı CPB'yi kapattım sanıp Game Mood vb. bir şeyi açık unutması bence. İşlemcisi ya hala yüksek voltaj veriyor ya da kasa havalandırması çok çok kötü. Bahse bile girebilirim, 3600 CPB kapatırsanız 1.1V dolaylarında havadar olmayan kasada stok soğutucuyla bile 90'da çalışmaz, çok ciddi bir montaj hatası falan olmalı ya da işlemci bozuk olmalı. Gelen giden soğutucu öneriyor adama 😂 Ben stok fanla 60'ı geçmeden tüm oyunları oynuyordum CPB kapalı.

Ben dedim ki: Kasa ile alakalıdır yüksek ihtmalle. Ama soğutucu alamak istersen önerim budur. Siz ise başka sebepler sunuyorsunuz. Ben eğer soğutucu alacaksanız bunu alın dedim kesinlikle soğutucu ile alakalı bir sorun demedim. Bu arada araştırın bakın İngiltere'nin güvenilir sitelerinden biri shop4. Türkiye'ye de getiriyorlar. Türkiye mağzaları da olduğundan vergi yok Newegg'deki gibi ya da kendileri getirmiyor İngiltere'den kargoyla o sebeple kargo işini de PTT hallediyor.

Ben dedim ki: Kasa ile alakalıdır yüksek ihtmalle. Ama soğutucu alamak istersen önerim budur. Siz ise başka sebepler sunuyorsunuz. Ben eğer soğutucu alacaksanız bunu alın dedim kesinlikle soğutucu ile alakalı bir sorun demedim. Bu arada araştırın bakın İngiltere'nin güvenilir sitelerinden biri shop4. Türkiye'ye de getiriyorlar. Türkiye mağzaları da olduğundan vergi yok Newegg'deki gibi ya da kendileri getirmiyor İngiltere'den kargoyla o sebeple kargo işini de PTT hallediyor.
Ne demek istediğinizi anladım da bizim amacımız insanlara masraf yaptırmadan bilinçlendirmek. Tabii her zamanki gibi konu açan arkadaş hem sistemini tam belirtmemiş, hem konuyu açıp gitmiş, biz boş yere konuşuyoruz. Sağolun ilginiz için, bu kadar güvenilir olduklarını bilsem alırdım, birçok kez bu soğutucuya niyetlenmiştim.

Ne demek istediğinizi anladım da bizim amacımız insanlara masraf yaptırmadan bilinçlendirmek. Tabii her zamanki gibi konu açan arkadaş hem sistemini tam belirtmemiş, hem konuyu açıp gitmiş, biz boş yere konuşuyoruz. Sağ olun ilginiz için, bu kadar güvenilir olduklarını bilsem alırdım, birçok kez bu soğutucuya niyetlenmiştim.

Ben de çok sinirleniyorum böylelerine. Konuyu açıp gidecekse niye açıyor ki konuyu. Konu açmanın sebebi yardım istemek ama ne biz böyle yardım edebiliyoruz ne de o yardım alabiliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı