Ryzen 5 3600 yüksek performans ısı problemi

Ortam sıcaklığı, kasa konumu, kasa hava sirkülasyonu ve işlemci soğutucusu gibi bir çok etken var.
Hocam ortam sıcaklığı gayet iyi hava serin kasanın yeri ferah bir arkada üç önde fan var arkadaş stock soğutucuyla benden daha iyi ısı değerleri alıyor cbp açıkken yanlış anlamadıysam

Ortam sıcaklığı, kasa konumu, kasa hava sirkülasyonu ve işlemci soğutucusu gibi bir çok etken var.
Katılıyorum.

Ayrıca AMD Ryzen Master çekirdek sıcaklığını gösteriyor, bende 30 dakikalık test sonucunda 73-74 dereceye çıkıyor çekirdek sıcaklığı. Ama benim kasada toplamda işlemci fanı dışında 8 adet fan var bunlardan 5 tanesi sadece sıcak havayı dışarı tahliye ediyor yani hava sirkülasyonu sağlam.

Kasanın hava sirkülasyonu nasıl?

Ek olarak ben stok soğutucu ile gelen termal macunu da değiştirmiştim, şu anda Cooler Master bir macun kullanıyorum.

Not: Attığın görüntülerde yanlış görmüyorsam AMD Ryzen Master'da ki veriye göre 1.35v'a çıkıyormuşsun gibi duruyor bu arada.

Katılıyorum.

Ayrıca AMD Ryzen Master çekirdek sıcaklığını gösteriyor, bende 30 dakikalık test sonucunda 73-74 dereceye çıkıyor çekirdek sıcaklığı. Ama benim kasada toplamda işlemci fanı dışında 8 adet fan var bunlardan 5 tanesi sadece sıcak havayı dışarı tahliye ediyor yani hava sirkülasyonu sağlam.

Kasanın hava sirkülasyonu nasıl?

Ek olarak ben stok soğutucu ile gelen termal macunu da değiştirmiştim, şu anda Cooler Master bir macun kullanıyorum.

Not: Attığın görüntülerde yanlış görmüyorsam 1.35v'a çıkıyormuşsun gibi duruyor bu arada.
Hocam birtane arkada egzos fanı üç tane önde fan var sanırım düzgün soğutucu alana kadar performansı unutayım. Bir arkadaş yazmıştı forumda 10 eylül de yeni güncelleme gelecekmiş ryzen işlemciler için umarım bir faydası olur.
Ben dün 3.9 ghz yapıp 1.15 gibi bir voltaj değeri girip normal sıcaklıklar almıştım tekrar öyle yapsam ve kullansam bir zararı olurmu kafama göre voltaj girmenin?

Hocam birtane arkada egzos fanı üç tane önde fan var sanırım düzgün soğutucu alana kadar performansı unutayım. Bir arkadaş yazmıştı forumda 10 eylül de yeni güncelleme gelecekmiş ryzen işlemciler için umarım bir faydası olur.
Ben dün 3.9 ghz yapıp 1.15 gibi bir voltaj değeri girip normal sıcaklıklar almıştım tekrar öyle yapsam ve kullansam bir zararı olurmu kafama göre voltaj girmenin?
Strest testlerini yapın 1 saat olacak şekilde eğer sorun yaratmazsa olmayacağını düşünüyorum, bende biraz daha düşmeyi düşünüyorum fakat hem çok hakim olduğum bir konu değil hemde sadece bu volta düşerek bile 60W değerine sabitledim 3.6 ve 4.1 arasında geziyor. Bana yeterli geldi.

Ama anladığım kadarı ile bu değerler aynı marka ve model olsa bile işlemciden işlemciye değişebiliyor. Dediğiniz gibi daha düşürmeyi deneyebilir sistem kararlı bir şekilde çalışıyorsa kullanabilirsiniz bence.

@anilcaliskan @BerzerkFrost CBP açıp voltajı resimdeki gibi yaptım 1 dakikalık testte bile 80 dereceyi gördü

Benim işlemci neden kabul edilebilir ısı değerlerinde gezmiyor aynı ayarla anlamadım gitti
Testteki derecesi zaten iyi, stok soğutucu ile 65 derece olmasını mı bekliyorsun? Oyunlarda 70 derecede çalışır gibi duruyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı