R5 3600 ısınır mı?

Yer
Skellige
Ben R5 3600 işlemcili bir bilgisayar aldım. Isınma problemi oluyor diyorlar, doğru mudur?
Daha açmadım PC'yi monitör gelmedi onu bekliyorum.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun. Güzel işlemcidir lakin, CPB gibi ayarları var. Hızını arttırıyor lakin çok ısındırıyor. Stok soğutucusu da bu durum karşısında iyi performans veremiyor. Bu yüzden bir hava soğutucu almanız şart gibi. F/P model olarak, Dark Freezer X124 AM4 öneririm.

Hocam bende aldım aynı işlemciden kasamıda biraz önce kurdum monitörümü bekliyorum. Kasamın önünde 3 fan var CPB'yi kapamazsam ısınır mı? Kilit ısı değeri nedir? CPB'yi kapatınca performansta ne kadar düşüş olur?

Biraz ısınacaktır. CBP kapatırsanız fazla ısınmaz.

Onu kapatınca performansı çok düşer diyorlar doğru mu acaba?

Aynı durumdayım monitörü bekliyorum.

Şöyle örnek verelim işlemcinin temel saat hızı 3.40 Turbo hızı 3.90 sistem gerektiği zaman 3.90'a çıkıp Turbo frekansa ulaşıyor siz CPB ayarını kapattığınız zaman temel saat hızında çalışacak aşırı olmasa da performans kaybı yaşanır.

Aradaki farkı oyunlarda CPB açık ve CPB değeri kapalı olarak deneyebilirsiniz. Kapamazsanız ısınır. Siz oyun içi bir test edin ve sıcaklıkların belirtin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…