R5 3600 işlemci için anakart

Kadiroaou

Megapat
Daha fazla  
13 bin TL bütcem vardı ve birkaç sene sonra biraz daha para biriktirip en üst düzey PC toplama hayalim vardı.
Ama şu anki PC artık oyunlarda 20-30 FPS'nin üzerine cıkmadığı için 3 bin TL ile RTX 2060 ekran kartı aldım ve FX8350 işlemci ile o zamana kadar idare ederim diye düşündüm ama evdeki hesap çarşıya uymadı, bu işlemci ile birçok oyun 30 FPS'den yukarı çıkmıyor.

Mecburen birkaç bin TL daha harçayıp işlemci, RAM ve anakart almak zorundayım.
Aşağıda belirttiğim işlemci ve RAM'i alacağım ama anakart konusunda tam bir cahilim.

Anakartın iyisi ve kötü arasında işlemci performansı farkı yoksa belirtiğim işlemciye ve RAM'e uygun en ucuz anakartı almak istiyorum.

Kısaca aldığım RTX 2060 ekran kartını en iyi besleyecek en ucuz işlemci, RAM, anakartı alıp birkaç sene idare etmek.

İşlemci R5 2600 düşündüm ilk ama R5 3600 ile arasında RTX2060 kartında 30 FPS fark var o yüzden en uygun işlemci R5 3600 diye düşünüyorum, RAM ise 16 GB -3200MHz- CL16 en uygunu diye düşündüm.

Anakart önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

PSU: Anakart güç kablosu 24Pin, işlemci güç kablosu 8 pin.
Ekran kartı: RTX 2060 OC
İşlemci: R5 3600
RAM: Corsair Vengeance 16GB(2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram Fiyatı
Anakar: ?

Son düzenleyen: Moderatör:
B450 TOMAHAWK MAX öneriyorum ben size. B450 serisi anakartların en iyi modellerinden biridir. R5 3600 için X570 almayı pek gerek görmüyorum B450 TOMAHAWK MAX işinizi görür. RAM'leriniz çok iyi güzel bir tercih yapmışsınız.

İndirimlerde TOMAHAWK MAX'ı 750 TL civarında görmüştüm. Eğer sabredip indirimleri beklerseniz daha uyguna gelebilir. B450 serisi bir anakart alacaksanız TOMAHAWK MAX'dan başka bir model düşünmeyin ciddiyim.

B450 serisi veya x570 serisi bir anakart işinizi görücektir.

Asus tuf B450 Pro gaming kullanıyorum,tavsiye ederim.İndirimde 620TL ye almıştım.x570 kullanmanızı pek tavsiye etmiyorum.AM4 ün desteği bu sene bitiyor diye biliyorum.

Gigabyte B450 Aorus Elite veya MSİ B450 Tomahawk MAX işinizi görecektir. Size hangisi uygun gelirse alabilirsiniz.
Asus tuf B450 Pro gaming kullanıyorum,tavsiye ederim.İndirimde 620TL ye almıştım.x570 kullanmanızı pek tavsiye etmiyorum.AM4 ün desteği bu sene bitiyor diye biliyorum.
X570'demi AM4 soketli işlemcilerin desteği bu sene bitiyor? Böyle bir şey biliyorsan onu aklından çıkar X570 çipset anakartlar B450'ye göre daha yeni ve AM4 destekli.

B450 anakartlar arası VRM karşılaştırmasına bu videodan bakabilirsiniz, TOMAHAWK MAX hep birinci. Sadece uzay montajda yapılan testlerde geri kalmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
AMD 2022 yılına kadar AM5'e geçmeyeceğine söz vermemiş miydi? AM4'ün desteği sona erse bile bu anakartlar ve işlemciler gerçekten çok güçlü. En az 5-6 sene mis gibi geçinip gider konu sahibi arkadaş. Şu çıkacak, bu çıkacak, yeni işlemciler çıkacak, bu ekran kartı çıkacak diye beklemekle sistem toplanmıyor. Almışken eğer paran varsa en iyisini alıp rahat edeceksin usta. Yeniyi beklemekle olmuyor.

Son düzenleme:
Bu anakart R5 3600 için güncelleme gerekiyomu ben beceremeyebilirimde ? Gaming PLUS Max a baktım R5 direk tak çalıştır hazırmış bu karta ne dersiniz?

Arkadaşlar hatalı bilgi verdiysem kusura bakmayın,bende dün bir konuda görmüştüm,artık alınmaz fln demişlerdi.Bende fikrimi paylaşayım dedim.

İfadeler: wll
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…