R5 3600 işlemci için anakart

Ben de yukaridaki bir arkadaş gibi Asus Tuf Gaming Pro ile Ryzen 7 3700x kullaniyorum.
Herhangi bir sorun yasamiyorum.

4k 60-120 fps dusunmuyorsaniz da bu ekran kartiyla senelerce guzelce oyun oynayabilirsiniz. Yani idareten sistem toplamak yerine, b450(m olmayan) ve ryzen 7 3700x ile yillarca guzel performans alabilirsiniz.

Ram olarak cl 19 bile olsa 3600Mhz yi oneririm cunku ryzen sistemler Ram frekansindan ciddi manada performans artisi alabiliyor.

Bunlarin disinda idarelik olsun kesinlikle yenileyecegim derseniz de, ram ve anakart tavsiyem yine ayni olmakla beraber islemciyi r5 2600 olarak oneririm zira fiyat performansi muhtesem bir islemci ozellikle overclock yapildiginda.

Soyledigim gibi 1080p de bu iki sistemden herhangi birini bile kursaniz kisa zamanda upgrade ihtiyaci hissetmeyeceginize eminim.

Ben de yukaridaki bir arkadaş gibi Asus Tuf Gaming Pro ile Ryzen 7 3700x kullaniyorum.
Herhangi bir sorun yasamiyorum.

4k 60-120 fps dusunmuyorsaniz da bu ekran kartiyla senelerce guzelce oyun oynayabilirsiniz. Yani idareten sistem toplamak yerine, b450(m olmayan) ve ryzen 7 3700x ile yillarca guzel performans alabilirsiniz.

Ram olarak cl 19 bile olsa 3600Mhz yi oneririm cunku ryzen sistemler Ram frekansindan ciddi manada performans artisi alabiliyor.

Bunlarin disinda idarelik olsun kesinlikle yenileyecegim derseniz de, ram ve anakart tavsiyem yine ayni olmakla beraber islemciyi r5 2600 olarak oneririm zira fiyat performansi muhtesem bir islemci ozellikle overclock yapildiginda.

Soyledigim gibi 1080p de bu iki sistemden herhangi birini bile kursaniz kisa zamanda upgrade ihtiyaci hissetmeyeceginize eminim.
RTX 2060 ac gibi oyunlarda iyi işlemciyle 60-70 arası FPS veriyo R5 2600 işlemci ise aynı ekran kartıyla sık sık 40 FPS lere düşüyo R5 3600 ile arasında 30 FPSye kadar fark oluyo . ilk R5 2600 düşünmüştüm zaten ama bu farkı görünce vazgectim.fiyat perforsman olarak R5 3600 en ideali gibi duruyor

Tavsiye ettiğim anakart: Asrock B450 Pro4 ya da MSI B450-A PRO MAX ikisinin de VRM soğutması mevcut.
Bu listeden de bakabilirsin.

Kendim o Anakart'ı kullanıyorum. Fakat ben 3000 serisi bir işlemci takmadım fakat buraya istinaden söylüyorum. Anakart kutusunun üzerinde Ryzen 3000 Ready ibaresi yazmakta.
sağolun hocam
arkadaşlar ben bir site parçaden seçtim parçalar uyuşmuyor diyor ama heryerde uyuşuyor olarak yazıyor yardım edermisiniz bakın arkadaşlar seçtiğim parçalar ve hatalar yazıyor
Resim3.png

Son düzenleme:
Kendim o Anakart'ı kullanıyorum. Fakat ben 3000 serisi bir işlemci takmadım fakat buraya istinaden söylüyorum. Anakart kutusunun üzerinde Ryzen 3000 Ready ibaresi yazmakta.
Hepsinde 3000 ready yazıyor zaten B450 olanlarda ama BIOS update gerekli. Benim ASUS B450-F'de de yazıyor 3000 Ready ama BIOS güncel gelmedi. Ben güncelledim. Demek istediğim şey arkadaş tak çalıştır yapamayabilir.

Hepsinde 3000 ready yazıyor zaten B450 olanlarda ama BIOS update gerekli. Benim ASUS B450-F'de de yazıyor 3000 Ready ama BIOS güncel gelmedi. Ben güncelledim. Demek istediğim şey arkadaş tak çalıştır yapamayabilir.
Haklısın zaten mesajımda da belirttiğim gibi 3000 serisi bir işlemci ile denemedim. Dediğin gibi olabilir teşekkürler bilgi için bu arada ;).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı