R5 3600 işlemciye kule tipi fanı yanlış mı takıldı?

Zaganax

Decapat
Katılım
28 Ocak 2022
Mesajlar
20
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba bundan 1-2 hafta önce işlemcimi Ryzen 5 3600 ile değiştirdim fakat işlemcim stress testinde 90-95 dereceleri görüp kendini kapatıyordu. Bende bunun üzerine stock fanı değiştirip kule tipi soğutucu aldım. Daha önce hiç işlemci fanı montajlamamıştım. Montajlarken nohut tanesi kadar termal macun sürüp yaydım. Fanı oturtup vidaları sıktım ve fanı kasanın önüne bakacak şekilde monte ettim ve çalıştırdım.%100 kullanımda 25 dakika boyunca stress test yaptım ve 75 dereceyi gördü maksimum acaba montajda bir hata yapmış olabilir miyim yoksa değerler normal mi?
 
Her soğutucu aynı performansı vermez, kasadan kasaya sonuç değişiklik gösterir. İşlemcinin GHz ve voltaj ayarlarını vs söylemezsen yargıya varamayız.
 
Her soğutucu aynı performansı vermez, kasadan kasaya sonuç değişiklik gösterir. İşlemcinin GHz ve voltaj ayarlarını vs söylemezsen yargıya varamayız.
Her şey defaultta voltajı hızı falan hiç değiştirmedim. Fabrika ayarında boştayken 30-40 derece stress testinde maks. 75 derece gördü.Stress Testini de Heavy Load diye bir yerden yaptım. Soğutucunun markası da Rampage.
 
@Zaganax

Rampage marka olarak iyi olmadığı gibi soğutucularda da iyi değil, kaliteli bir kule tipi soğutucu 3600'ü 70 derece altında tutabilir. Prime95 yapsan büyük ihtimal sıcaklıklar daha da artar.
 
@Zaganax

Rampage marka olarak iyi olmadığı gibi soğutucularda da iyi değil, kaliteli bir kule tipi soğutucu 3600'ü 70 derece altında tutabilir. Prime95 yapsan büyük ihtimal sıcaklıklar daha da ar
Olabilir markalarla ilgili çok bilgi sahibi değilim ama şu an için idare etti beni çoğu oyunda eskisine göre 15 derece falan fark etti diyebilirim. Yani sorun ortadan kalktı teşekkür ederim yardımınız için.
 

Geri
Yukarı