R5 3600 kac derece olmali?

AG400 ile 95 derece çok. Benim 5600G Prime95'te 65 dereceyi geçmiyor SE-224-XTS ile. Macun yenilesen iyi olur.

Onu bende fark ettim hocam. Konuyu acmadan once test yapmamistim. Acelesi var mı sizce? Bir ara yapsam sorun olmaz bence.

Şöyle söyleyeyim 95C görmüşsün ve bu soğutucunun yetersiz olduğunu gösteriyor.
Şöyle ki işlemcinin Max ısı dayanıklılığı 95 ve 95e kadar sorunsuz çalışacaktır. Lakin CPU ısısı 95C yaklaştıkça 4.2 GHz olan Turbo clock hızını düşürecek ve standart hızı olan 3.6GHz yaklaşacaktır. Bu da tam verim alamamak demek. Yine de bilgisayar oyunlarında işlemciye bu kadar yük binmeyeceği için bu durum seni oyun oynarken etkilemeyecektir.

1 sene oldu o yuzdendir hocam tahminimce.

Sogutucum AG400 yetersiz olduguna emin misiniz?
Soğutucuyu deneyimlemedim ama vermiş olduğun sonuçlar soğutmanın yetersiz olduğunu gösteriyor. 1 yıl veya yakın süre termal macun değişimi yapmadıysan bakım zamanı gelmiş demektir.
Ekleme: vermiş olduğun 2.cevabı yeni gördüm. Termal macun kalitesiz ise 6 ay sonra değiştirilmeli. Kaliteli termal macunların ömrü ise 1 yıl. PC bakım vakti gelmiş. Benim önerim her ilkbahar pc temizliği yapılması yönünde.

Soğutucuyu deneyimlemedim ama vermiş olduğun sonuçlar soğutmanın yetersiz olduğunu gösteriyor. 1 yıl veya yakın süre termal macun değişimi yapmadıysan bakım zamanı gelmiş demektir.

Konuda ve mesajimda 1 yil once yaptığımi yazdim hocam. Evet tahminimde ondan kaynakli.

Valorant'ta genel olarak 70derece gibi. Bence aciliyeti yok.
Kullandığın programlarda veya oyunlarda bu sıcaklıkları görmüyorsan gerek yok.

Son düzenleme:
OCCT testini 1 saat yapmak istemiyorum. Gerek yok bence. 10dk yeter bence.

Eki Görüntüle 2349923
Occt doğru sonuçları vermiyor. 90 dereceyi görmemesi için 3 fanlı sıvı soğutma filan lazım size, oyüzden oradaki verileri çok önemsemeyin. Oyunda 70 derece görüyorsanız çoğu senaryoda benzer sonuçlar görürsünüz, 70 derecede fena değil.

Occt doğru sonuçları vermiyor. 90 dereceyi görmemesi için 3 fanlı sıvı soğutma filan lazım size, oyüzden oradaki verileri çok önemsemeyin. Oyunda 70 derece görüyorsanız çoğu senaryoda benzer sonuçlar görürsünüz, 70 derecede fena değil.
Doğru sonuçları veriyor sadece daha fazla yorduğu için ısınma miktarında artış oluyor. Render alma veya derleme yapmayacaksa bu ısı değerlerini görmeyecektir.

Doğru sonuçları veriyor sadece daha fazla yorduğu için ısınma miktarında artış oluyor. Render alma veya derleme yapmayacaksa bu ısı değerlerini görmeyecektir.
Render veya derleme senaryosunda bile bu kadar sıcaklık görünmüyor. OCCT bilgisayar dışı bir yük basıyor, asla okadar zorlayamaz.
Bizzat kendi deneyimim.

Şu an MX-4 surdum ve test yapiyorum.

Kac cikmali 10dk sonunda OCCT ile?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı