R5 3600 102 Derece

İşlemci stok soğutucu kullanıyor.
Kasa modeli Xigmatek EN45228 Astro RGB Fan Power 650W oyuncu kasası.
AID64 ile stres testi yapıldı.
Termal macun linki
Arkadaşlar biraz geç yazdım yeni güncellemeleri aktarayım. Kuzenim termal macunu fazla sürmüş sanırım, kasayı tekrar açtık ve içinde ki macunu silip daha az sürdük. Yaptığımız testlerde şuan 80 dereceyi geçmedi. Şu anlık problem çözülmüş gerekiyor, herhangi bir sıkıntı olursa tekrar paylaşırım.

İşlemci stok soğutucu kullanıyor.
Kasa modeli Xigmatek EN45228 Astro RGB Fan Power 650W oyuncu kasası.
AID64 ile stres testi yapıldı.
Termal macun linki
Arkadaşlar biraz geç yazdım yeni güncellemeleri aktarayım. Kuzenim termal macunu fazla sürmüş sanırım, kasayı tekrar açtık ve içinde ki macunu silip daha az sürdük. Yaptığımız testlerde şuan 80 dereceyi geçmedi. Şu anlık problem çözülmüş gerekiyor, herhangi bir sıkıntı olursa tekrar paylaşırım.
Hocam termal macunu hiç duymadım, iletkenliği iyi değil. Kullandığı kasanın hava akışı kötü üstüne stok soğutucu kullanıyor açıkçası bu şartlar altında 3600 gibi bir işlemci 100 dereceyi geçmese ben şaşırırdım. Daha iyi bir termal macun alıp, CPB kapatmayı denebilir. UV yapmayı, voltaj sabitlemeyi deneyebilir. Benim eski işlemcim kullandığı işlemci ben o işlemciyi 4.2'e 1.2V sabit şekilde kullanıyordum.

Hocam termal macunu hiç duymadım, iletkenliği iyi değil. Kullandığı kasanın hava akışı kötü üstüne stok soğutucu kullanıyor açıkçası bu şartlar altında 3600 gibi bir işlemci 100 dereceyi geçmese ben şaşırırdım. Daha iyi bir termal macun alıp, CPB kapatmayı denebilir. UV yapmayı, voltaj sabitlemeyi deneyebilir. Benim eski işlemcim kullandığı işlemci ben o işlemciyi 4.2'e 1.2v sabit şekilde kullanıyordum.

Hayır termal macun en son iştir. Elbette teknik olarak etkisi var ama, ne olursa olsun macun en kötüsü bile olsa 102 derece olmaz. Ekstra bir sorun olmadığı ya da farklı bir hata, arıza olmadığı taktir de macun en kötüsü de olsa, işlemci bu kadar ısınmaz. En kötüsünü en iyisini de kullandım fark var ama dağlar kadar fark yok. Evet aynı an da yazmışız arkadaşla uyarıyı fark etmedim, macundan kaynaklı fazla sürmüş olabilirsin yazdım, sanki anlaşmalı olmuş macunu fazla kaçırmışlar.

Şu anlık bir problem yok, stres testinde 80 geçmedi. Oyunlarda zaten düşük kullanım olduğu için sıcaklık daha da düşüyor. 102 derece de işlemci yandı diye korkmuştuk fakat kasayı tekrar açıp macunu azaltınca sorun düzeldi.

Şu anlık bir problem yok, stres testinde 80 geçmedi. Oyunlarda zaten düşük kullanım olduğu için sıcaklık daha da düşüyor. 102 derece de işlemci yandı diye korkmuştuk fakat kasayı tekrar açıp macunu azaltınca sorun düzeldi.
Daha kaliteli bir termal macun ile daha düşük sıcaklıklar belki görebilir. Kullandığı termal macunun ısıyı iletme durumu çok iyi değil, kaliteli bir macun ile 70 derece görülebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı