R5 3600 macOS 12.3.1 güncellerken boot olmuyor

Belki kext kaynaklıdır hocam bilemeyiz. Siz bilirsiniz tabi yoksa.
Zaten ilk kurduğum versiyona döneceğim için kextlerin sorun olacağını sanmam. Tekrar 12.3.1 kurmayacağım, ilk haline dönüyorum.
EFI paylaşabilir misin?
EFI dosyamı nasıl paylaşabilirim? Normalde Z: sürücüsünü direkt açıyordum ama şu anda neden bilmiyorum erişim iznim yok. Sağ tık > özellikler dediğimde güvenlik sekmesi de yok özel izin veremiyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    14 KB · Görüntüleme: 36
Zaten ilk kurduğum versiyona döneceğim için kextlerin sorun olacağını sanmam. Tekrar 12.3.1 kurmayacağım, ilk haline dönüyorum.

EFI dosyamı nasıl paylaşabilirim? Normalde Z: sürücüsünü direkt açıyordum ama şu anda neden bilmiyorum erişim iznim yok. Sağ tık > özellikler dediğimde güvenlik sekmesi de yok özel izin veremiyorum.
Explorer++ uygulamasını yönetici olarak çalıştırın indirip.

Explorer++ uygulamasını yönetici olarak çalıştırın indirip.
EFI paylaşabilirseniz sistemdeki kextlere bir göz atalım. Duruma göre -lilubetaall denenebilir. Explorer.exe vardı USB'siz boot için, o yazılım ile erişebilirsiniz. Oradan EFI'yi masaüstüne kopyalayıp paylaşabilirsiniz.

EFI dosyamı upload ettim. Çok teşekkürler yardımlarınız için.

Polaris kartta RadeonBoost.kext tam aksine performans düşürebiliyordu. Öncelikle RadeonBoost.kext'i silin. BlueToolFixUp var fakat Bluetoothfirmware için herhangi bir kext yok. Kext'e(Lilu & VirtualSMC) ufak bir ekleme yapıp -lilubetaall ekledim, isterseniz müsait bir vaktinizde denersiniz.

Polaris kartta RadeonBoost.kext tam aksine performans düşürebiliyordu. Öncelikle RadeonBoost.kext'i silin. BlueToolFixUp var fakat Bluetoothfirmware için herhangi bir kext yok. Kext'e(Lilu & VirtualSMC) ufak bir ekleme yapıp -lilubetaall ekledim, isterseniz müsait bir vaktinizde denersiniz.

Normal şartlarda aslında BT için bir kext olması gerekiyor. Çünkü ekstra usb bir BT aldım ve bir çok şey denedikten sonra sadece bu mevcut kalibrasyonda BT'yi sorunsuz çalıştırabilmiştim. Hatta şu an bu USB BT ile Magic klavye + mouse kullanıyorum sorunsuz.

Denediniz mi Config'le?

Evet, maalesef çözüm olmadı aynı şekilde hem Monterey hem de recovery 12.3.1 olarak başlattığımda aynı aşamalarda takılıyor. Şu anda bellek yapıyorum sizin dediğiniz yöntem ile sistemi açacağım çünkü biraz işlerim var Mac tarafında. Devamında güncelleme için ne yapabilirim sorun ne buna ek olarak bakacağım. Belki kextlerin güncellemesi vs vardır.
Denediniz mi configle?
Sizin söylediğiniz yöntemi yapmak istediğimde diskte yeterli yer olmadığı için izin vermedi. 9GB daha yer olması gerekiyormuş. Windows'tan acaba MacOS diskimde ki dosyalardan silme yapabilir miyim yer açmak için?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı