Çözüldü R5 3600 mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

hamzayetik

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, 6 aylık bir cihazım var ara ara mavi ekran hatası alıyordum fakat son zamanlarda günde 1 defa mavi ekran hatası almaya başladım. BIOS'umu güncelledim, format da attım fakat bu sorun devam ediyor. Hataların raporunu içeren .dmp dosyaları ektedir. Bana yardımcı olabilecek var mı?

Sistem:
Windows 10 Pro.
Ryzen 5 3600.
X570 GAMING Edge Wi-Fi.
RX 590 Sapphire Nitro Plus.
XPG 512 GB M.2 SSD.
XPG 2x8 3200 MHz D60 RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İlk öncelikle geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Mesaj üstüne mesaj yazılınca bana bildirim gelmiyor. Bu konuya şans eseri geldim.

İntel kablosuz ağ sürücünü güncellemen lazım. Ağ bağdaştırıcıları kısmından İntel kablosuz ağın adını verebilirsen sürücüyü bulabilirim.

"DISM" rehberini uygula.
[Rehber] DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır? | Technopat Sosyal

Hala ses ile ilgili küçük sorunlar var ama genel olarak sorun bu değil.

Anakartın sitesinden chipset sürücüsü olmamış. Aşağıya bıraktığım videoya göre yapmaya çalışın.
AMD Yonga Seti Sürücüsü Kurulumu - YouTube

Bu sefer 3 gün değil 1 hafta mavi ekran vermezse çözüldü olarak işaretleyin.
teşekkürler yazılanların hiçbiriyle alakalı değilmiş sorun. Tamamen XMP ile alakalıymış. BIOS'tan XMP'yi 10 gün önce kapattım ve 10 gündür bilgisayar full açık mavi ekran almadım. Sanırım RAM'leri el ile 3200 MHZ'a getirmem gerekecek o işlemi bilmediğim için öğrenip uygulayacağım. Konuya çözüldü belirteçini ekleyebilirsiniz.
Aslında alakalı. Çünkü mavi ekranların hata dökümünü içeren bir rapordur. Ben rapora bakarak sana ne yapmanı söylerdim.

Sorunun çözüldüğüne çok sevindim.

Eğer tekrar mavi ekran alırsan yeni konu açarak minidump dosyanı paylaşırsın.
Çok teşekkür ediyorum yardımınız için uğraştırdım sizleri de fakat her şey güncel ve 10-15 tane farklı hata kodu aldık bunların hepsinin sıkıntılı olma ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum 10 gündür hiç kapanmadan çalışıyor server gibi bi iş yapıyorum da.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı