Arkadaşlar selam, konuyu çok uzatmadan hızlıca bir giriş yapıp anlatayım. 2 gün önce Vatan Bilgisayar'dan
MSI RX 6500 XT aldım. Aldığım gün sürücüleri yükledim ve direkt olarak kurdum. Ardından en sevdiğim oyun olan War Thunder'a giriş yaptım. Grafikleri ultraya çektim. Oynamaya başladım fakat kullanmış olduğum sürücü sürümü 23.3.1'de iken aşırı derecede hiç karşılaşmadığım problemlerle karşılaştım. -bunları ek olarak buraya ekleyeceğim.- bu problemleri anlamış değilim hayatımda ilk defa bu tür bir GPU problemiyle karşılaşıyorum. Ekran bildiğiniz pizza gibi bölünüyor çoğalıyor besbelli ki okumuyor bir şeyleri bu GPU ama neyi ve neden tam anlamıyla çözebilmiş değilim. Her neyse bu sorunun ardından direkt olarak sürücü versiyonunu düşürdüm ve 22.5.1 yaptım birkaç saat idare etti sonra baktım bir pırpırlanma oluyor. Bunun olduğunu görünce dayanamadım 22.5.2'ye yükselttim. Şu ana kadar iyi olan ekran kartı bugün nedenini anlamadığım şekilde tabiri caizse tekrar zortladı.
Öyle ki Watch Dogs 2'yi açmıyor Battlefield 1'de VRAM hatası veriyor ve canavar gibi drop yiyorum. Bunun yanı sıra yine bunlarla birlikte bu sorunların getirmiş olduğu durumdan dolayı War Thunder'da ise rezillik üstüne rezillik yaşıyorum.
Sistemimi aşağıya yazıyorum ek dosyaları da ekliyorum eğer bu durum konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
AMD Ryzen 5 3600.
16 GB Corsair Vengeance RAM.
RX 6500 XT ekran kartı.
2TB Seagate Barracuda HDD.
Corsair MP510 480GB M.2 SSD.
ASUS TUF Gaming B450 M Pro s anakart.
400W Power Supply (markasını net olarak hatırlamıyorum fakat bir 10 yılı var.)
Video 1:
Video 2: