R23 testi yapın, CBP açık mı?
GHz değeri sabit mi?
CBP kapattıysanız düşük çıkması çok normal. İşlemci tam performans veremiyor. 3.60'a sabitliyor kendini.Cbp ısınmasına yol açtığından kapatmıştım.
Bilmiyorum nasıl öğrenebilirim?
CPB kapatırsanız 3.6 üstüne çıkamaz ki, düşük almanız çok normal. Isınma sorununa çözüm olarak undervolt deneyebilirsiniz. Şanslı iseniz iyi sonuçlar elde edersiniz.
Stabil değerleri tutturur iseniz zararlı değil yararlı. Tabii ki silikon kaliteniz eğer kötüyse yapacak bir şey yok.Peki undervolt yapmanın herhangi bir zararı var mı? Ya da çok fazla performans kaybı yaşatır mı?
Stabil değerleri tutturur iseniz zararlı değil yararlı. Tabii ki silikon kaliteniz eğer kötüyse yapacak bir şey yok.
Ryzen 5 3600'e anakartlar tarafından aşırı voltaj verildiği yetmezmiş gibi Wraith Stealth soğutucu ile birlikte çok yüksek ısılara çıkabiliyor işlemci. Bu yüzden bu işlemci için undervolt şart bence. 4.2 GHz / 1.12V kullanıyorum ben mesela. Silikon kalitem iyi olduğu için düşük voltajlarda 4.2 sabit kullanıyorum. (Stok soğutucu ile de kullanıyordum.)
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.