R5 3600 performans test sonucu düşük çıktı

Yer
Bursa
R5 3600 kullanıyorum. Performans testi yapmak istedim ve böyle ortalamanın altında çıktı. Bir sorun var mıdır?

Dosya Ekleri

• resim_2022-05-30_013642239.png
    resim_2022-05-30_013642239.png
    65,1 KB · Görüntüleme: 69
Cinebench R23 testleri yapıp paylaşın bir de öyle bakalım.

CPB kapatırsanız 3.6 üstüne çıkamaz ki, düşük almanız çok normal. Isınma sorununa çözüm olarak undervolt deneyebilirsiniz. Şanslı iseniz iyi sonuçlar elde edersiniz.

Peki undervolt yapmanın herhangi bir zararı var mı? Ya da çok fazla performans kaybı yaşatır mı?
Stabil değerleri tutturur iseniz zararlı değil yararlı. Tabii ki silikon kaliteniz eğer kötüyse yapacak bir şey yok.

Ryzen 5 3600'e anakartlar tarafından aşırı voltaj verildiği yetmezmiş gibi Wraith Stealth soğutucu ile birlikte çok yüksek ısılara çıkabiliyor işlemci. Bu yüzden bu işlemci için undervolt şart bence. 4.2 GHz / 1.12V kullanıyorum ben mesela. Silikon kalitem iyi olduğu için düşük voltajlarda 4.2 sabit kullanıyorum. (Stok soğutucu ile de kullanıyordum.)

Stabil değerleri tutturur iseniz zararlı değil yararlı. Tabii ki silikon kaliteniz eğer kötüyse yapacak bir şey yok.

Ryzen 5 3600'e anakartlar tarafından aşırı voltaj verildiği yetmezmiş gibi Wraith Stealth soğutucu ile birlikte çok yüksek ısılara çıkabiliyor işlemci. Bu yüzden bu işlemci için undervolt şart bence. 4.2 GHz / 1.12V kullanıyorum ben mesela. Silikon kalitem iyi olduğu için düşük voltajlarda 4.2 sabit kullanıyorum. (Stok soğutucu ile de kullanıyordum.)

Anladım peki bu voltaj düşürme işlemini yaptıktan sonra cbp yi aktif hale mi getiriyoruz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı