R5 3600 RTX 2070 PC toplama

YilmazT.1

Centipat
Bir PC toplamak istiyorum. Bu parçaları kullanmayı düşünüyorum:

-MSI B450A-PRO Max 4133MHz(OC)
-R5 3600
-MSI 2070 Ventus
- G.Skill 2x8 3200MHz RAM
-Toshiba OCZ RC500 500GB SSD
-Seagate 1TB HD
-Cooler Master Masterbox MB501L 600W kasa

Yanlış yaptığım bir şey var mı? Tavsiyelerinizi duymak isterim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ventus serisinin sıcaklık problemleri var biraz. NVIDIA zorunlu değilse RX 5700 XT de düşünebilirsiniz.

XPG SX8200 Pro 512 GB, Toshiba'ya göre daha az sorun çıkarmış bir SSD düşünebilirsiniz.

Kasa ve PSU'yu ayrı ayrı almak fiyatta kãr sağlamayabilir ama en azından PSU'yu daha kaliteli seçme imkanınız olur.

Ventus serisinin sıcaklık problemleri var biraz. NVIDIA zorunlu değilse RX 5700 XT de düşünebilirsiniz.

XPG SX8200 Pro 512 GB, Toshiba'ya göre daha az sorun çıkarmış bir SSD düşünebilirsiniz.

Kasa ve PSU'yu ayrı ayrı almak fiyatta kãr sağlamayabilir ama en azından PSU'yu daha kaliteli seçme imkanınız olur.
Bütçeyi biraz aştım zaten ondan dolayı birleşik almak durumunda kalıyorum.Teşekkürler yorumun için.

Bu modeli uygun fiyata buldum ama güvenebilir miyim? Çok ucuz geldi.
Screenshot_20200408-223329_n11com.jpg

Son düzenleme:
Ventus 2060 XS kullandım. Kuzen de Ventus 2060 OC kullanıyor. Kart BF5'te 70-74 görüyordu en fazla. MSI Afterburner'ın fan profilini aktif (70 dercede %70 hızda çalışacak şekilde) edince 66-68 dereceleri gördü en fazla.
Şu anda da Zotac RTX 2070 Mini kullanıyorum. Zotac da BF5'te 70 dereceyi ancak gördü. Zotac Firestorm ile benzer fan profili ayarladım ve 65-68 derecelerde.
Çok ısındığı söylenen Ventus XS ve Zotac MINI (iki kart da bayağı kısa ve iki fanlı) kartlarda durum böyle. AMD 5700 XT modellerinde durum nasıl araştırmak lazım.
Anladığım kadarıyla RTX serisi kartlar az ısınıyor. Milletin beğenmediği bu modeller çok yeterli.
Zotac RTX Mini'yi N11'den 3150 TL civarına aldım Mart ayı başında. Sıfır ve resmi distribitörden kargolandı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı