R5 3600 RTX 3060 sistemde görüntü gidiyor

kerem549

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4 3200MHZ
Ekran kartı
Nvidia RTX 3060 Windforce 12GB
Anakart
B450M-A Pro max
İşlemci
Ryzen 5 3600
Arkadaşlar selam, 4.5 ay önce ekran kartı aldım ve 4.5 aylık süreçte bahsedeceğim problem hiç olmadı. Normalde kasa kapağını açık tutarak bilgisayarı kullanırdım 2 haftadır kapalı kullanıyorum. Bugün oyun oynamaya başladıktan 1 1.5 saat sonra ekranın gidip 5 saniye sonra da klavyenin vesaire gitmesi problemini yaşıyorum ancak her şey gidiyor kasanın ışıkları gitmiyor. Kapağı açıp baktıktan sonra PSU'nun sıcak olduğunu fark ettim ama genel kasanın içi sıcaktı. Problem ısınmasından kaynaklı mı? PSU mu yetersiz? Eğer yetersizse 4.5 aydır neden sıkıntı yaşamıyorum? Cevaplarınız değerli şimdiden teşekkür ederim.

PSU: Hadron 412 500W.

Hiç fark etmedim hocam sağ olasın.

Şu anda izlediğim bir videoda 500W PSU'nun ekran kartına yettiğini söylüyor. Bu sıkıntı ısınmadan kaynaklı olabilir mi?

Sizde sağ olun hocam benim de RTX 3060'ım varken R5 3600 de darboğaz yaşamıştım R5 5600X e geçince düzeldi size de öneriyorum.

RDR 2 Steam PUBG Battlefield 5 gibi oyunlarda yaşanıyor genelde.
Olabilir. Tavsiyeniz aklımda.

FIFA 23 oynarken bu sorunla karşılaştığım için tekrardan FIFA 23'e girdim. Ekran kartım en yüksek 70°'yi gördü genelde 68°deydi. İşlemci ise 91 ve 88° arasındaydı kapanmayı sağlayan şey işlemci olabilir mi? Termal macununu yenilemeyeli uzun bir süre oldu. Hatta çok uzun.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı