Geçen sene durmadan aldığım hata bu yıl yine karşıma çıktı bu yıl 2 hafta ara ile PC'yi açıp şifreyi yazar yazmaz bu hatayı alıyorum. Yardım edebilir misiniz?
Ntoskrnl.exe hatası, Windows işletim sisteminin çekirdek bileşenlerinden birinin çökmesi sonucu ortaya çıkan bir hata mesajıdır. Bu hatanın sebebi birçok farklı neden olabilir, ancak bazı olası çözümler şunlardır:
Sürücülerinizi güncelleyin: AMD R5 3600 ve RX 5600 XT, sürücülerin düzgün çalışması için güncel sürücülere ihtiyaç duyar. AMD'nin web sitesinde en son sürücüleri indirebilirsiniz.
Sistem dosyalarını onarın: Bozuk sistem dosyaları da Ntoskrnl.exe hatası neden olabilir. Bu nedenle, Windows işletim sisteminizdeki sistem dosyalarını onarmak için komut istemini kullanabilirsiniz. Komut istemi yönetici olarak çalıştırılarak "sfc /scannow" komutu çalıştırılır.
Sistem belleğini test edin: Bozuk RAM, Ntoskrnl.exe hatasına neden olabilir. Bu nedenle, sisteminizdeki RAM'i test etmek için Windows'un kendi bellek teşhis aracını kullanabilirsiniz.
Sistem bileşenlerini kontrol edin: Bazı durumlarda, Ntoskrnl.exe hatasının nedeni, bozuk donanım bileşenleri olabilir. Bu nedenle, sisteminizdeki tüm donanım bileşenlerini kontrol edin ve bozuk bir bileşen bulursanız onu değiştirin.