R5 3600 RX 5600 XT Ntoskrnl.exe hatası

Krc09

Decapat
Daha fazla  
RAM
CORSAIR 2x8 16 GB 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
Kingston A2000 500gb m2
Ekran kartı
ASUS TUF 3 RX 5600 XT
Anakart
ASUS TUF B450 Pro Max
İşlemci
R5 3600
Geçen sene durmadan aldığım hata bu yıl yine karşıma çıktı bu yıl 2 hafta ara ile PC'yi açıp şifreyi yazar yazmaz bu hatayı alıyorum. Yardım edebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• resim_2023-03-19_220033713.png
    resim_2023-03-19_220033713.png
    154,1 KB · Görüntüleme: 36
Ntoskrnl.exe hatası, Windows işletim sisteminin çekirdek bileşenlerinden birinin çökmesi sonucu ortaya çıkan bir hata mesajıdır. Bu hatanın sebebi birçok farklı neden olabilir, ancak bazı olası çözümler şunlardır:

1. Sürücülerinizi güncelleyin: AMD R5 3600 ve RX 5600 XT, sürücülerin düzgün çalışması için güncel sürücülere ihtiyaç duyar. AMD'nin web sitesinde en son sürücüleri indirebilirsiniz.
  2. Sistem dosyalarını onarın: Bozuk sistem dosyaları da Ntoskrnl.exe hatası neden olabilir. Bu nedenle, Windows işletim sisteminizdeki sistem dosyalarını onarmak için komut istemini kullanabilirsiniz. Komut istemi yönetici olarak çalıştırılarak "sfc /scannow" komutu çalıştırılır.
  3. Sistem belleğini test edin: Bozuk RAM, Ntoskrnl.exe hatasına neden olabilir. Bu nedenle, sisteminizdeki RAM'i test etmek için Windows'un kendi bellek teşhis aracını kullanabilirsiniz.
  4. Sistem bileşenlerini kontrol edin: Bazı durumlarda, Ntoskrnl.exe hatasının nedeni, bozuk donanım bileşenleri olabilir. Bu nedenle, sisteminizdeki tüm donanım bileşenlerini kontrol edin ve bozuk bir bileşen bulursanız onu değiştirin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı