R5 3600 RX 5700 XT oyunda kapanıyor

mehmetali9320

Decapat
Daha fazla  
Sistemim.

Frisby Venom FC-9270G 650W LED fanlı ATX oyuncu kasası.

ASUS Prime B550M-K 4600MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI VGA DVI mATX anakart.

ASUS TUF 3 Radeon RX 5700 XT OC EVO 8 GB GDDR6 256 bit ekran kartı.

AMD Ryzen 5 3600 MPK 3.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm işlemci.

Corsair Vengeance RGB Pro (2x8) 3000MHz DDR4 cmW16GX4M2C3000C15 RAM.

Samsung 980 Evo Plus 1TB M.2

Kioxia 480 GB Exceria lTC10Z480GG8 2.5" SATA 3.0 SSD.

SteelSeries Rival 300s RGB siyah Gaming mouse.

Inca ophira IKG-444 RGB mekanik Gaming keyboard.

Rampage SN-RW6 raptor 7.1 titreşimli Gaming mikrofonlu kulaklık.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sorun: Bilgisayarım bazı oyunlarda daha önce kapanmadığı halde reset atmaya başladı yaklaşık 3 aydır.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Not: Stress testi, bench testi, RAM testi yaptım, PC kasa yanı açık RAM'leri çıkartıp taktım, sistemi güncelledim, PC'den kısmen anlayan bir insanımdır ama donanım konusunda çaresiz kaldım. Tavsiyelerinize, önerilerinize açığım. AnyDesk filan verebilirim.

Güç seçeneklerinden High Performance'da da kullandım aynı.
Güç tasarrufunda da kullandım aynı.
Sıcaklık 75 civarları yükte.

İlk olarak RAM'leri "

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

" Buradan test edebilirsiniz. Sorun çıkmazsa Memtest86 ile " Memtest86 ile Bozuk RAM Testi " test edebilirsiniz fakat biraz uzun sürüyor bu test.(16 GB RAM için 3 saat civarı sürebilir) ilk olarak bu testleri yapabilir sorun çıkmazsa güvendiğiniz bilgisayarcıya gösterebilirsiniz. PSU da sorun olmasa bile kullandığınız PSU'yu değiştirmeniz sizin için iyi olur.

Benim önerdiğim 2019 model fakat bazı sitelerde 2021 model, sanırım sebebi budur. Sinerji'nin sahtekarlık yapıp 2018 model de göndereceğini sanmıyorum. Ürün kodunda 2019 olduğu yazıyor ama almadan önce Sinerji'ye sorabilirsiniz hangi model olduğunu. 2018 modelinde bir sorunu yok sadece eski üretim.

Son düzenleme:
Sorun PSU daymis bunu alayım diyorum 2x16 GB RAM de alayım diyorum ne önerirsiniz bana uyumlu ustalarim

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-07-15-12-05-36-844_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-07-15-12-05-36-844_com.android.chrome.jpg
    75,6 KB · Görüntüleme: 25
Evet bu PSU iyidir fiyat farkı görmenizin sebebi 2019 model olması ve Sinerji 2021 model resmini koymuş sayfasına. RAM leriniz için 16 GB 3000MHz yeterli, isterseniz aynı RAM'den 2 tane daha alabilirsiniz. Daha yüksek MHz alsanız bile düşük MHz'deki RAM'lerle aynı frekansta çalışacak. Ya da eski RAM'leri rafa kaldırıp daha yüksek frekanslı RAM alabilirsiniz ama gereksiz harcama olacağını düşünüyorum. RAM alacaksanız da farklı bir konu açıp tavsiye alırsınız.

Tamamdir hocam teşekkür ederim Allah razı olsun verdiğiniz bilgiler için.

Windows Memory testi yaptım Windows'a ait olan sıkıntı yok dedi.

Ben üzerinde bulunan 2x8GB RAM'in yanına 2x16 GB takmak gelecek için iyi olur diye düşünüyorum

48 GB yapıyor veya tek 16 GB alıp 32 olsa

Bu şekilde randıman verir mi bilmiyorum

Bir de ekran kartı çok ısınıyormus termal macun yeniledi, padleri ellemedi

92dereceleri görüyordu yeniledi yine görüyor sokmese iyiydi amma hayırlısı

Ekran kartının isinmamasi için yapabileceğim kasanın yan taraflarını açmaktan başka bir çözümüm yok sanırım

Ne demek elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım çünkü bu karttan ben de çok çektim. 92 derece kartın hotspot sıcaklığı ise eğer fena değil. Kendi kartımda macun değiştirdim benim de sıcaklıklarım çok düşmedi en son sıvı metal uyguladım ama biraz riskli bir uygulama.(sıvı metal ile 113'ü gören hotspotum 90 dereceye düştü) sıcaklıklarım ancak sıvı metal ile düştü. AMD kartlarda eğer hotspot sıcaklığı ise bu sıcaklıklar normal. Normal GPU sıcaklığı ise başka problem olabilir. ASUS'un eski TUF modeli sorunluydu ama TUF "EVO" ile bu sorunu çözmüşlerdi. Ek olarak kartın sıcaklığını düşürmek için undervolt yapanlar da var.

Hocalarım

Ramle ilgili konu açtım sizin fikirleriniz önemli

Sorun PSU kaynaklıymış değiştirdim. 2 de 2x16 GB Corsair RAM aldım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı