R5 3600 RX 5700XT sistemde birçok oyunda görüntü bozuluyor

VelMorth

Kilopat
Herkese merhaba. Sistemim;
AMD Ryzen 5 3600.
Sapphire RX 5700 XT Nitro+
16 GB RAM CL16 3000 MHz.
Tüm sürücülerim ve BIOS'um güncel. Birçok oyunda(Witcher 3, Call of Duty Black Ops 6, RDR2, Minecraft vb. oyunlarda denedim) görüntü çok kötü görünüyor. Grafik ayarları ultrada 1080p çözünürlükte yakındaki objelerde titreme şeklinde bozulmalar ve uzak objelerde fazlaca bulanma ve bozulmalar oluyor. Gaming laptopumda 1080p çözünürlükte aynı grafik ayarlarında çok güzel bir görüntü elde ederken bu bilgisayarda birçok oyun oynanamayacak kadar kötü görünüyor.
Örnek fotoğraflar(CoD oyunundan);

Call of Duty Black Ops 6  Warzone 2.0_2025.07.05-19.21.png

Bu foğrafta duvardaki ve masadaki objelerde sorun açıkça görünüyor.

Call of Duty Black Ops 6  Warzone 2.0_2025.07.05-19.22.png

Bu fotoğrafta da uzaktaki cisimlerin ne kadar kötü göründüğünü göstermeye çalıştım.
RDR2 oynarken de özellikle biraz uzaktaki ağaçlar pastel boya gibi bulanık ve titriyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? Teşekkür ederim.

Fotoğraflarda çok net bir bozuk görüntü olduğunu düşünmüyorum daha çok noise gürültülü görüntü gözüküyor. FSR kullanıyor musun? Oda sebebiyet verir. Bir de bunun çok net önüne geçebileceğini düşünmüyorum. Ama bulanıktan ziyade noise olduğunu düşünüyorum ve net bir çözüm olacağını sanmıyorum.

Fotoğraflarda çok net bir bozuk görüntü olduğunu düşünmüyorum daha çok noise gürültülü görüntü gözüküyor. FSR kullanıyor musun? Oda sebebiyet verir. Bir de bunun çok net önüne geçebileceğini düşünmüyorum. Ama bulanıktan ziyade noise olduğunu düşünüyorum ve net bir çözüm olacağını sanmıyorum.

FSR tamamen kapalı. Ben iki bilgisayarda yan yana açtığımda asıl fark görünüyor. Benim PC de pastel boya gibi bir de titriyor çok götü görünüyor. Yani normale göre çok kötü.

Nesnelerin etrafında bozulmalar var farkındaysan kenar yumuşatma modunu ne kullanıyorsun? MSAA SMAA gibi.

Keskinlik (Sharpening / Contrast) ayarları varsa düşür. MSAA dışındaki diğer kenar yumuşatma modlarını dene. Monitörüne bir de laptopunu bağlamayı dene. Böylece sorun monitörde mi sistemde mi olduğunu daha net anlarsın. Kablo değiştirmeyi (HDMI, D-Port), FreeSync, V-Sync açıp kapamayı dene. Biraz değişik gelebilir ama RAM frekansı bant genişliğinden dolayı noise yaşama ihtimalin az da olsa var. Çünkü; 3000 MHz tCL 16 DDR4 için günümüzde düşük sayılabilecek bir hız, direkt suçlu bu demiyorum ama etkili olabileceğini düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı