İşte CPB default olarak açık geliyor olması lazım onunla BIOS'ta ellediğim tek ayar ez System tuning bölümünden ASUS Optimal'ı seçmek ve ReSize BAR'ı aktif etmek, XMP de açık. PBO'yu nereden açabilirim ve CPB'nin açık olup olmadığını nereden kontrol edebilirim? İkinci kısmı sormamın sebebi oyunlarda vs olsun hiç işlemcinin sıcaklıklarında ani bir fırlama olmadı genelde kademeli artma oldu.
@Sir Benjamin Ryzen Master indirip kurarsan ana ekranda anlarız zaten hangisi açık hangisi kapalı. Onun dışında ekran görüntüsü attım Ai Tweaker sekmesinde göreceksin Precision Boost Overdrive'ı hemen.
@Sir Benjamin BIOS'dan Precision Boost Overdrive seçeneğini enabled yaptı mı? Şu anda CPB açık sende ama PBO görünmüyor. Olması BIOS'tan disabled yapıp kaydet sonra tekrar enabled de. Bu ekranda görünmesi lazım.
@Sir Benjamin BIOS'dan Precision Boost Overdrive seçeneğini enabled yaptı mı? Şu anda CPB açık sende ama PBO görünmüyor. Olması BIOS'tan disabled yapıp tekrar enabled de. Bu ekranda görünmesi lazım.
Evet PBO'yu enabled yaptım. Bir daha disabled'dan enabled yapayım. @kino hocam şu anda tekrardan ikinci girişte enabled yaptım. Yapmam gereken başka ayar var mı? Bir daha girmeyeyim BIOS'a.