Enteresan bir çar gerçekten... Yine dediğiniz Control mode bölmesinde manual yazıyordu. Suçluyu ASUS optimal ayarı olarak görüp kapattım şimdi tekrar bakıyorum bakalım bu sefer ne olacak.
Hala manual yazıyor
Ryzen Master'da bir sıkıntı olabilir belki. Neyse biz yapacağımız yaptık tekrar teşekkür ederim. İşlemcinin 6 çekirdeği de yine 3.9GHz ve 1.344v değerinde çalışıyor.
Çıktığını görmedim açıkçası. Stabil 3.9GHz.
Bir ekleme yapayım: ASUS Optimal ayarını kapatıp ASUS Performance Enhancement açtığımda işlemci 4.1Ghz (ama 4.2'ye yakın olabilir) frekansta çalışıyor fakat voltaj değeri 1.1v'lara düşüyor.
Buna ben de pek anlam veremedim ama stabil giden bir şeyi bozmayı da çok istemediğimden daha doğrusu korktuğumdan ellemek, kurcalamak istemedim çünkü BIOS pek de uzmanlık alanım sayılmaz :/
Eski haline getirebilmekten değil de bazen ekrana görüntü gelmiyor gibi durumlar görüyorum forumda. Bununla alakalı belki bir konu açabilirim birazcık kurcalarız bunu.