R5 3600 RX 6650XT darboğaz mı oluyor?

otrayt3214

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar oyunlarda ekran kartını aldıktan sonra oyunlar takılmaya başladı donup hemen geliyor. Darboğazdan dolayı olabilir mi?

Mesela Valorant'ta bir anda 150 FPS ten 100 120 falan iniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
core performance boost ayar onu kapattım
CPB performansı düşürür ancak anlık takılmalara sebep olacağını pek sanmıyorum. Eğer işlemci 85-90 dereceyi geçmiyorsa CPB ayarı açık dursun bu arada. Evet işlemcinin aşırı ısınmasını engeller ancak donmaya sebep olmasa da performansı da hatrı sayılır derecede düşürür.

Klasik soruları soracağım. Driver ve BIOS güncel mi? Yeni ekran kartını takmadan önce DDU ile eski kartınızın sürücüsünü sildiniz mi?

Hangi ayarı kapattınız?

Ayarı açtım ve anında boşta 65 derece oldu şu anda öyle.

CPB performansı düşürür ancak anlık takılmalara sebep olacağını pek sanmıyorum. Eğer işlemci 85-90 dereceyi geçmiyorsa CPB ayarı açık dursun bu arada. Evet işlemcinin aşırı ısınmasını engeller ancak donmaya sebep olmasa da performansı da hatrı sayılır derecede düşürür.

Klasik soruları soracağım. Driver ve BIOS güncel mi? Yeni ekran kartını takmadan önce DDU ile eski kartınızın sürücüsünü sildiniz mi?

Hepsi güncel ve evet DDU ile sildim ve en yeni driver ı indirdim.

Aklıma pek bir şey gelmiyor.
@The Man From E.A.R.T.H. siz de bakabilir misiniz? Yanlış yönlendirme yapmak istemem.

Sorunu bende anlamadım FPS her an sebepsiz yere düşüyor FPS sabitliyorum sıcaklıklar normal 70 65'larda geziyor hiçbir sorun yok PSU 750W bronz PSU alakası yok RAM'lar 32 GB sorun yok anakart daha yeni aldım sorunu yok sebepsiz yere donup kasması için bir sebebi yok açıkçası.

Sorunu bende anlamadım FPS her an sebepsiz yere düşüyor FPS sabitliyorum sıcaklıklar normal 70 65'larda geziyor hiçbir sorun yok PSU 750W bronz PSU alakası yok RAM'lar 32 GB sorun yok anakart daha yeni aldım sorunu yok sebepsiz yere donup kasması için bir sebebi yok açıkçası.
Aklıma tek çözüm olarak temiz kurulum yapmak geliyor. XMP vb. desem XMP perforamansı arttırıyor kapanınca donma yapacak bir şey değil CPB gibi. CPB açıkken donma yapıyor mu peki? Alakası olduğunu sanmıyorum da.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı