Incehesapın gaming gecesinden uygun fiyata aldım ısı değerlerinin biraz yüksek olduğunu biliyorum bu yüzden iyi soğutacak bir kasa almayı düşünüyorumSistemde bir sorun yok fakat ekran kartını XFX yerine Sapphire almanızı tavsiye ederim. XFX kartlarda ısınma sorunu var.
Merhaba, ilk defa sistem topluyorum ve uyumluluk konularında pek bir bilgim yok.
Bir tek ekran kartim hazir XFX thic II RX 5600XT.
Alacağım parçalar:
Ryzen 5 3600.
G.Skill Ripjaws 8×2 3600MHz.
MSI B450M PRO VDH-Max 3866MHz.(OC)
Anakartta benim icin işlemciye gerektiğinde OC yaptığım zaman kaldırması önemli, bu yüzden mosfet soğutuculu modelleri tercih etmekteyim. Genişletilebilir RAM slotuna sahip olmasıda avantaj. Ancak bu anakartin kullanıcılarını pek bulamadım bu yüzden bir güvensizliğim mevcut.
Sizce bu sistem parcaları arasında uyumluluk sorunu yaşar mıyım? Şunu alma bunu al gibisinden bir öneriniz var mı?
Bu parçalar toplamda 2800 TL tutuyor ve bu sınırı pek aşmak istemiyorum. 600W mesh RGB kasa öneriniz varsa onu da bekliyorum. Teşekkürler.
Kasa ve PSU için bütçe nedir?
Fiyat performans bakımından OC konusunda rahat ettirecek kart ASRock B450M Pro4 olur ama stok soğutucu ile bir şey yapamazsınız:
İşlemci Modelleri ve Fiyatları - n11
İşlemci ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı İşlemci çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.m.n11.com (Güncel BIOS olup olmadığını sorun)Asrock B450M PRO4 3200mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart
Asrock B450M PRO4 3200mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun!www.sinerji.gen.tr
Corsair Vengeance 16GB 2x8 3200 DDR4 Siyah Cmk16gx4m2e3200c16 Fiyatı - Trendyol
Corsair Cmk16gx4m2e3200c16 Vengeance 16gb 2x8 3200 Ddr4 Siyah yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.m.trendyol.com
Aynı yapıya sahip K4 modelinin olduğu karşılaştırma:
RX 5600 XT yerine bütçe yeterse 5700 ya da 2060S alınabilir. 6 GB VRAM az kalabilir ne olur ne olmaz 8 VRAM gerek. Anakartı Tomahawk Max seçebilirsiniz.
Kasa ve PSU için bütçe nedir?
Fiyat performans bakımından OC konusunda rahat ettirecek kart ASRock B450M Pro4 olur ama stok soğutucu ile bir şey yapamazsınız:
İşlemci Modelleri ve Fiyatları - n11
İşlemci ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı İşlemci çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.m.n11.com (Güncel BIOS olup olmadığını sorun)Asrock B450M PRO4 3200mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart
Asrock B450M PRO4 3200mhz(OC) M.2 AM4 mATX Anakart fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun!www.sinerji.gen.tr
Corsair Vengeance 16GB 2x8 3200 DDR4 Siyah Cmk16gx4m2e3200c16 Fiyatı - Trendyol
Corsair Cmk16gx4m2e3200c16 Vengeance 16gb 2x8 3200 Ddr4 Siyah yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.m.trendyol.com
Aynı yapıya sahip K4 modelinin olduğu karşılaştırma:
5600 XT'yi zaten indirimden günümüz şartları için 2150 TL gibi bir uygun rakama aldım şimdilik benim için yeterli. İleri de değiştiririm. Şu anda benim için önemli olan ileriye dönük olarak fiyat/performansıda korumak kaydıyla iyi bir işlemci, anakart, RAM kombinasyonu kurmak.
amacım rx 5700 almaktı bu nasip oldu yaza doğru olur da dolar düşerse bu kartı satıp 5700xt'ye geçebilirim. b450 anakart r5 3600 ile beni uzun süre götürür diye düşünüyorum o yüzden b550 beklemeyeceğim ve her sitede destekleyip desteklemeyeceği yönünde farklı haberler var desteklerse bu durumda işime gelirİşlemcin yeterince ileriye dönük anakrttan o kadar fazla şey bekleme derim çünkü B450 anakrtlar 4. nesil ile uyumlu olmayacak. B550'yi bekleyebilirsin. RAM'leri CL16 3200 MHz seçmek daha mantıklı olabilir. İleri dönük bir şey istiyorsanız 6 GB VRAM yetersiz kalabilir. En azından 2060 almanızı öneririm.
Artık nasıl RAM'lar 16 GB standart oldu VRAM konusunda da 8 GB standart oldu bence biraz daha biriktirip 8 GB VRAM'li bir kart almanız sistemi ömrünü uzatacaktır.
Amacım RX 5700 almaktı bu nasip oldu yaza doğru olur da dolar düşerse bu kartı satıp 5700XT'ye geçebilirim. B450 anakart R5 3600 ile beni uzun süre götürür diye düşünüyorum o yüzden B550 beklemeyeceğim ve her sitede destekleyip desteklemeyeceği yönünde farklı haberler var desteklerse bu durumda işime gelir.