R5 3600 sıcaklığının aşırı yükselmesi

Undervoltluk bi durum yok. 3600 ısınan bir kart ama bu kadarı normal değil. Termal macun yenileyip (kaliteli bi macun), yeni bir soğutucu almak çözer sorunu diye dusunuyorum. Stok sogutucu iyi iş görmüyor. Bende R5 2600 var. Stok sogutucuyla 80 derecelere kadar cıkıyordu. 150 tl lik bir CPU Cooler aldım ve 20 derece kadar düştü.
Hazır sistem ise bazıları 1 liralık macun bile sürebiliyor. Eğer OC yapıyorsanız ; frekans , volt ve kullanım değerleri gerektiğinden fazla ise buna uygun bir stok CPU fanınız veya kasanız olmayabilir.
Bilgisayar daha 5 aylık arkadaşım neden performansı kıssın Allah aşkına? Ryzen 5 3600 işlemciler stok fan ile kullanılıyorsa kullanmayın o soğutamıyor ve 3600 ısınan bir işlemci.
Stok fan değil.
IMG_20210901_181543.jpg

Undervolt yapmayı dene.
Bunu arkadaşlarım da tavsiye etti ama garantisini yaktığını söylediler, ben de garantisini yakmak istemiyorum.

Xigmatek EN42296
Onun termal macunu kötü diye duymuştum. O sürülüyse ondan oluyor olabilir. Para varsa M200 ya da Gametech HD2.0 daha iyi olur. Tabii alınacaksa.

Alınmayacaksa undervolt yapmayı deneyebilirsin. Tabii undervolt için ayrı konu açsan daha çok kişi görür.

Bilgisayar daha 5 aylık arkadaşım neden performansı kıssın Allah aşkına? Ryzen 5 3600 işlemciler stok fan ile kullanılıyorsa kullanmayın o soğutamıyor ve 3600 ısınan bir işlemci.
Undervolt performans düşürmek demek değil. Bilmediğin konularda bilgi kirliliği yapma.

Undervolt yapmadan r5 3600'ü stock soğutucu ile kullanamazsın.

Undervolt şart.

Arctic Freezer 34 Duo Fan alın. 3 ay stok kullandım bana mısın demedi. Arctic Freezer 34 Duo fan aldım hiçbir sorun kalmadı. Eğer alamıyorsanız, BİOS dan Core performance kapatın. Baya sıcaklık düşüşü yaşarsınız ve 5 FPS düşer.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı